כאבי ראש ובדיקת EEG

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

20/07/2021 | 18:29 | מאת: מאי

שלום רב, אני בת 49, עם מנגיומה בראש בגודל כ-4*4*4 ס"מ (כדורי) סובלת מכאבי ראש חזקים בתדירות גבוהה כאשר הנוירולוגים סבורים שהם לא נובעים מהגידול בראש לאחרונה עשיתי בדיקת EEG ולהלן תוצאותיה: 3 Focal Dysrhythmia 3­12 Temporal parietal Grade : 1 Side : Left תיאור: בוצע רישום EEG במכשיר דיגיטלי רב ערוצי מקצב אלפא סימטרי בתדר 8 הרץ נראה באזורים האחוריים פעילות בטא נמוכת אמפליטודה הופיעה באזורים הקדמיים. לא נראתה פעילות אפילפטיפורמית. נרשמה האטה פוקלית טמפורלית משמאל ולסירוגין טמפורו פריאטלית שמאלית של פעילות תטא באמפליטודה בינונית הבהובי אור לא נרשמו שינויים קורלציה קלינית: התרשים מראה האטה פוקלית טמפורו פריאטלית שמאלית קלה אשמח לדעת מה זה אומרת ההאטה הפוקלית? תודה מראש, מאי

פרושה האטה בפעילות גלי המוח, קרוב לודאי באיזור שמתאים לנוכחות המנינגיומה. במקרים רבים אין לכך חשיבות קלינית, צריך להעריך את התוצאה עם הצילומים ועם מצבך הכללי.

22/07/2021 | 17:55 | מאת: מאי

תודה על המענה המהיר. נשלחתי לבדיקה לאור התקפים של כאבי ראש קשים עד ערפול ואיבוד מציאות לשעות רבות. מצרפת פה פענוח של MRI מח שעשיתי. האם ניתן לקבוע כי ההאטה נובעת אכם מהמננגיומה? האם זה משהו שעתיד להחריף? מודגמת מנינגיומה פאראפלצינית פרונטלית יותר משמאל גודלה 44*43*43 מ"מ לעומת 43*43*41 מ"מ ו- 41*41*41 מ"מ מהבדיקות הקודמות. מודגמת בצקת מינימלית מסביבה באונה הפרונטלית ללא שינוי. אפקט מסה על קרניים פרונטליות. נגעים חריגים מינימליים בחומר הלבן תת קורטיקליים לא ספציפים אך יציבים. מוקד סוספטיביליות פרונטלית משמאל ללא שינוי בהשוואה לבדיקות הקודמות. ללא עדות לתהליך תופס מקום נוסף, האדרה פתולוגית חדשה, הגבלה בדיפוזיה או סוספטיביליות פתולוגית. מבני הגומה האחורית וקו האמצע תקינים. מעבר קרניו-צרביקלי תקין. אות זרימה תקין בכלי הדם הגדולים עורקים וורידים התוך גולגולתיים. מערות הפנים מאווררות. לסיכום: מנינגיומה פרונטלית פארא-פלצינית יותר משמאל שגדלה מינימלית בהשוואה לבדיקות הקודמות. ללא עדות לפיזור מוחי תודה ענקית, מאי

מנהל פורום גידולי מוח