בדיקת FoundationOne - יש טעם?

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

01/07/2021 | 15:52 | מאת: ירון

שלום בן 75 מאובחן חדש ב GBM wild type עם EGFR ו MGMT שליליים. כ 20% מהגידול מדרגה 4 והשאר דרגה 3. עבר קריטה של 70% והתחיל טיפול כימו והקרנות. האם יש טעם בביצוע בדיקת FoundationOne להמשך טיפול ביולוגי לאחר ישנות? הדיקה מאד יקרה ואם הסיכוי למציאת גנום שמתאים לטיפול ביולוגי יעיל נמוך מידי, אז רצוי שנדע זאת מראש. תודה

כפי שציינת, הבדיקה יקרה והסיכוי למצוא טיפול מתאים נמוך. יש להניח שגם אם יימצא טיפול הוא אינו בסל הבריאות ויעילותו לא הוכחה. לשיקולך.

מנהל פורום גידולי מוח