תהליך סננתי בMRI......

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

30/06/2021 | 10:02 | מאת: רחל

שלום דוקטור בן שלי עבר ניתוח ראש לממצא בטמפורלית מימין בקדמת האונה שיצא דיספלזיה הוא בן 34 ..לאחר שנה מהניתוח בMRI שלו רשום תהליך הסננתי בקדמת האונה באותו מקום .. האם זה שרשום תהליך סננתי משמעותו שזה יכול להיות תהליך גידולי ? זה מה שזה אומר תהליך סננתי ? תודה

מבלי לראות את הצילומים קשה לי לתת תשובה מוסמכת.

30/06/2021 | 10:38 | מאת: רחל

אני מבינה דוקטור אני רק מנסה להבין האם " תהליך סננתי " משמעותו זה כניראה גידול ? או שגם בתהליך של דיספלזיה יכול לצאת תהליך סננתי בכללי

זה יכול להיות גידול, אבל MRI לא נותן אבחנות היסטולוגיות.

02/07/2021 | 06:39 | מאת: רחל

תודה רבה לכם אבל כמו שאמרת (סטודנט) תהליך תופס מקום שיצא דיספלזיה בביופסה לאחר ניתוח ראש בעתיד יכול להפוך לממאיר ?.. זה מה שאתה אומר ?

02/07/2021 | 06:50 | מאת: רחל

תודה רבה דוקטור .. אז אם זה ככה אין שום משמעות לביופסה שיצא דיספלזיה לאחר ניתוח ...אם זה יגול להיות גידול עדיין

02/07/2021 | 07:12 | מאת: רחל

בבקשה זה הביופסיה שלו דוקטור ממש אשמח אם תוכלי לתת מבט See description. Description: Fragments of gray and White matter demonsFating subtle morphologic abnormatlies Blood vessels are within normal I Cellularity is within normal limits, and IDHI Rl32H is negative. There is an increased Number of misplaced neurons in the white matter. The gray matter gives an impression of slight disarray in certain areas, which altogether may correlate with focal cortical dysplasia. There is no evidence of a neoplasm.

02/07/2021 | 12:06 | מאת: רחל

תודה רבה לך .. וזה זה שרשום אין עדות לגידול לא אומר משהו לדעתך מניסיון שלך בנושא ? There is no evidence to neoplasim

סטודנט יקר,בהתחשב בתגובות שלך הרצופות שגיאות הגיה וטעויות תוכן משמעותיות, אנא היזהר מלחלק ציונים לאנשי מקצוע. ממתי זה "כלל ברזל" שרופא רציני אינו כותב תשובה בעברית? נהפוך הוא, עברית היא שפה מקובלת ומאפשרת גם למטופל לקרוא את התשובה. כנ"ל לגבי התשובה הפתולוגית אשר נותנת תשובה משכנעת. כאשר אתה מגיב, אנא הדגש שאינך איש מקצוע מוסמך והתשובות על דעתך בלבד.

רחל, בדגימה שנלקחה, אין עדות לגידול. כדי לומר אם הדגימה מייצגת צריך לראות גם צילומים. נסי למצוא מענה באופן אישי אצל רופא מוסמך.

04/07/2021 | 12:00 | מאת: רחל

דוקטור היקרה מאוד היה לי חושב לשמוע את דעתך ולדעת האם את מאשרת את דבריו או לא של הסטודנט היקר שענה וניסה לעזור ..אני מודה לך על זה ושמחתי גם לשמוע ממך שלדעתך שהתושבה של ביופסיה בעינייך די משכנעת ... כמובן שיילך לרופא המנתח .. אני מודה לכם מכל הלב ומאחלת לכם שבוע טוב ובשורות טובות אמן

מנהל פורום גידולי מוח