פענוח / הסבר בבקשה !!

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

11/02/2021 | 18:01 | מאת: אפרת

היי אני נמצאת בחול ואני קצת מודאגת.בת 41. החלקתי על הקרח לפני חודש בערך נפלתי אחורה על הראש וקיבלתי מכה חזקה. ובסיטי יצא קצת דימום במח. עשיתי mri, והכל יצא בסדר ונורמלי. אין ממצאים ואין כלום. כבר אין דימום. אבל מה שהפחיד אותי והרופאה לא ידעה להסביר לא הבנתי כל כך. ( דוברת שבדית ). בתרגום לעברית כתוב ככה ״ שינויים מחלישים מאוד בגרעינים הבסיסיים שמאלה מהווים הסתיידות בגרעינים הבסיסיים. ישנם הסתיידות נפרדת של גרעיני הבסיס דו-צדדיים״. היא לא ידעה להסביר לי מה זה ואמרה שיש להרבה אנשים ואין מה לדאוג. אבל אני נורא מפחדת. האם זה קשור להתחלה לאלצהיימר ? או מה זה ? אני ממש בלחץ פה. מה עושים עם זה ? מה יכול להיות מזה ???

תרגום לא מדוייק כנראה. אין מונח "שינויים מחלישים" שמקובל בפיענוח MRI. בכל מקרה, אם את חוששת מאלצהיימר תפני לפורום מתאים.

מנהל פורום גידולי מוח