כאב ראש צד ימין מחמיר במאמץ

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

05/02/2021 | 02:13 | מאת: יניב

לדר שלום בן 49, מזה 4 חודשים כאבי ראש בדרגה 3 עד 4 מחמירים במאמץ, כמו שיעול, השענות קדימה, מאמץ ביציאה וכו'. ממוקמים בחלק קדמי ואחורי ונותים לצד ימין של הראש. ללא תסמינים נוספים. הכאבים מופיעים לרוב אחר הצהריים. לא מגיבים למשכחי כאבים, אך לבסום עוברים מעצמם כעבור כ 3 עד 5 שעות. הכאב מופיע אחת ל 4 עד 7 ימים ונעלם. בוצע השבוע CT מוח עםחומר ניגודי. ללא כל ממצאים חריגים. השאלה היא מה עושים להמשך בירור? רופא המשפחה אמר שככל הנראה הכבא על רקע מתח וחרדה. כאב ראש מתחי שלעיתים נדירות מתבטא בצורה לא שגרתית של כאב במאמץ. ייתכן גם כאב במאמץ ממקור ראשוני. קבלתי קלונקס ונאמר לי להמתין כחודש ולראות אם חל שיפור. רופא אמר גם שגידול מוחי הגורם לכאבי מאמץ, מה שאינו סביר כלל, הינו גידול מאד נדיר וגם נחשב לגידול שאינו אגרסיבי וניתן לטיפול, כך שגם אם מדובר בגידול, אין לי שום סיבה לדאוג. משום מה הוא לא ממבר לשלוח ל MRI. אמר שאילו היה גורם אורגאני לכאב, כמו דימום או חריגה במבנה הגולגולת, זה היה מתגלה ב CT. האם לדעתך עלי לקבל את הגישה באופטימית והאדישה של רופא המשפחה, או להתעקש על המשך בירור? יש לציין, שבגיל הנעורים, אחת לכמה חודשים ההיתי סובל מכאב ראש שמחמיר במאמץ אבל סימטרי לכל הראש. הופעה נעלמה לאחר שירות צבאי. תודה יניב

מטרת הפורום הוא לענות על שאלות קונקרטיות הקשורות לגידולי מוח. אם אתה מוטרד בגין בריאותך ולא שקט לגבי תשובת הרופא יש אפשרות לחוות דעת נוספת.

מנהל פורום גידולי מוח