גידול גליומה/אסטרוציטומה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

30/12/2020 | 17:25 | מאת: שמעון

רציתי לשאול לגבי גידול גליומה/אסטרוציטומה מדרגה 2 עבור צעיר. רופא אומר שאפשר להוציא את רוב הגידול, ואחר כך מעקב. רציתי לשאול מה תוחלת חיים הסטטיסטית אחרי ניתוח כזה? האם אפשר לחיות רגיל? או שיש לזה השפעה אפילו שזה מדרגה נמוכה ולא אגרסיבית?

30/12/2020 | 17:35 | מאת: שמעון

בפענוח mri שזה כנראה גליומה או אסטריציטומה מדרגה נמוכה או בינונית. לא היה ביופסיה

לא ניתן לתת הערכה טובה על תוחלת החיים מבלי לראות את הצילומים ולקבל תשובה פתולוגית מדוייקת כולל פרמטרים מולקולרים. אם זה החשד ב MRI רצוי להתקדם לאבחנה מדוייקת, אם ניתן לעשות כריתה טובה זה רצוי, אם לא - לבצע ביופסיה. בהצלחה

מנהל פורום גידולי מוח