כאב ראש מתמשך מלווה בבחילות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

21/12/2020 | 03:56 | מאת: איתי

שלום רב, רגע כללי: בן 50, בריא בדרכ, לא נוטל כדורים, לעולם לא סבלתי מכאבי ראש או מיגרנות. לצערי, מזה חודשיים סובל מכאבי ראש חדשים בדרגה 4 (בסקלה שבין 1 ל 10), שהחלו לסירוגין, וכיום, הפכו לכרוניים, 24/7, גם בשינה, ומלווים בבחילות לסירוגין, ויקציה מהשינה, אך לא בהכרח מכאבי הראש. יוער, כי שבועיים לפני התחלת כאבי הראש, קבלתי מכה ישירה באוזן ימין, לא חזקה מידיי, שגרמה לטינטון שהיה קיים מיחדות באוזן שמאל להתחזק עד לעצמה שיא של 8 (בסקלה שבין 1 ל 10), כאשר לפני כן זה היה רק בעצמה 2. הערכת טינטון בבי"ח מצאה בעיה בתנודיות של עור התוף באוזן של הטינטון - אוזן שמאל. ממתין לתור של רופא א.א.ג. נירולוג טען כי ייתכן שכאבי הראש בגלל הטימטון ורופא א.א ג אמר שאין קשר. ס.טי מוח במיון תה"ש ללא חומר ניגוד יצא תקין. רופא בכיר במיון אמר שסיטי מוח אינו מדוייק כמו mri, ודאי אם בוצע ללא חומר ניגודי. סיטי לדבריו מדוייק ב 99 אחוז. בדיקת קרקעית העין לא הדגימה לחץ תוך מוחי ויצאה תקינה. בדיקת דופלר בצוואר תקינה. מדדי דלקת במיון תקינים. בדיקה פיזית מלאה של שלושה נירולוגים יצאה תקינה. הכל תקין, חוץ מבעיה שאולי קיימת באוזן, אבל אני סובל מאד והתפקוד שלי נפגע ב 80 אחוז. השאלות: 1. לאור האמור לעיל, האם ייתכן שיש לי גידול במוח שגורם לכל הבעיות האלה שאני חווה, ושבמקרה, החלו לאחר מכה קטנה באוזן? 2. מנסיונך כרופאה בכירה, האם נתקלת בהרבה מקרים שלמרות שסי טי מוח ללא חומר ניגודי יצא תקין, בהדמיית mri ,מצאו גידול/תהליך תופס מקום? 3. היה ותשובתך לשאלה 2 חיובית, האם דחוף נוכח כאבי הראש שלא פוסקים +בחילות להקדים את ה mri כדי לא לקחת סיכון להחמרת המצב מקום בו אפשר כבר עכשיו לדעת מה יש לי ולהתחיל טיפול? מתנצל על המגילה, פשוט מאד חרד לבריאותי, והכל קשה עכשיו יותר בגלל הקורונה. תודה רבה, איתי ממתין ל mri מוח במרץ.

בפורום אני מנסה לתת תשובות לשאלות קונקרטיות בעניין גידולי מוח. אם אתה מוטרד בגין בריאותך, אנא פנה ליעוץ רפואי.

מנהל פורום גידולי מוח