תשובת mri מח, פיענוח הבדיקה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

21/10/2020 | 11:34 | מאת: צביה

עשיתי mri מח עקב כאבי ראש וממצאים שיש לי כבר לפני כמה שנים של מיקרואדנומה ואוסטאומה באיזור העוקף התורכי שראו בצילום רנטגן וגם C.T בתשובת ה mri נרשם בלי ממצאים פתולוגיים. השאלה שלי אם בבדיקת mri אולי לא רואים את הממצאים שכן ראו בבדיקות האחרות. כך גם קרה לבעלי שעשה לא מזמן בדיקת mri' היה לו ממצא מיקרואדנומה ועשה mri רשמו את אותה התשובה ב.מ.פ. לא רשמו שום פירוט לגבי הבדיקה. האם יכול להיות שלא פיענחו נכון או שהממצאים שהיו כבר לא קיימים?

ההשערות שלי טובות כמו ההשערות שלך. מבלי לראות את הצילומים איני יכולה לקבוע.

22/10/2020 | 17:59 | מאת: צביה

אבל האם נמצאים כאלה יכולים במשך הזמן פשוט להעלם והאם בבדיקת ct רואים אותם יותר בבירור מבדיקת mri?

הם בדרך כלל לא נעלמים. MRI רגיש יותר מ CT למרבית הממצאים.

25/10/2020 | 11:06 | מאת: צביה

אז מוזר שלא ראו בבדיקת ה mri גם אצלי וגם אצל בעלי ובבדיקות אחרות שעשינו ראו את הממצאים. תודה.

מנהל פורום גידולי מוח