סחרחורת אחרי טיפול בהקרנות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

22/12/2008 | 14:43 | מאת: גיל

שלום ד"ר, אחרי ניתוח ביופסיה בגידול שנמצא בצרבלום ובגזע המח, התגלה כי יש לי גידול ממאיר ברמה 3 מסוג אנאפלסטיק אסטרוסיטומה. נקבעו לי טיפולי כימו ו27 הקרנות. אחרי הניתוח היו מדי פעם סחרחורות, אולם לאחר תחילת טיפולי הקרנות אני סובל מסחרחורות יומיום, מה שמאד מקשה על התפקוד היומיומי. אבקש לדעת האם לאחר תום ההקרנות ייפסקו הסחרחורות? אם כן, לאחר איזה פרק זמן משוער. במידה ולא ייפסקו, מה המחיר לקבלת החלטה להפסיק עם ההקרנות? בברכה ובתודה מראש. גיל

22/12/2008 | 15:16 | מאת: ד"ר אנדי קנר

גיל שלום, סחרחורת מטיפול קרינתי לגידול במוחון סימפטום צפוי. יש אפשרות להקל על זה תרופתי. יש להתייעץ עם הרופא במכון הקרינה לגבי האופציות. בחלקם מהחולים התלונות האלה משתפרים לאחר הקרנות, אבל לא תמיד או אחרי פרק זמן. הטיפול הקרינתי כעת הטיפול הכי טוב שאנחנו מכירים ל((AA אנאפלסטיק אסטרוציטומה. להפסיק לאחר קבלת חלק מהטיפול הקרינתי לא יעיל. זה לא מאפשר לתת טיפול קרינתי משמעותי במועד מאוחר יותר וכל טיפול שקיבלת עד כאן לא משמעותי. המלצתי: ולסיים את הטיפול הקרינתי עם טיפול נגד סחרחורת. בברכה דר קנר

22/12/2008 | 20:43 | מאת: גיל

ערב טוב, הרבה תודה על התשובה העניינית והמהירה, כעת אני יודע לפחות שיכול להיות לכך טיפול תרופתי, בברכה, גיל

מנהל פורום גידולי מוח