MRI מוח בעקבות סחרחורות

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

07/11/2019 | 10:22 | מאת: rafi

שלום רב, קיבלתי פענוח MRI ורציתי להבין בבקשה את הנאמר, מצרף קובץ. התוויה קלינית : טנטון וסחרחורות. ממצאים כלי דם ורידי מעט מורחב הנמשך ממנו כלפי פנים. הממצא יכול להתאים לקברנומה זעירה עם DVA בסמוך. התרשמות : נודול קטן סב-קורטיקלי אוקסיפיטלי מימין היכול להתאים לקברנומה זעירה ול- DVA קטן סמוך כמפורט. בברכה, רפי.

לא מדובר בגידול. יש עדות לבעיה מסויימת בכלי הדם כמתואר. כדאי להתייעץ עם נוירוכירורג.

12/11/2019 | 06:47 | מאת: דוד

קברנומה זה לא נחשב לגידול שפיר?

קברנומה היא צבר של כלי דם לא תקינים. לעיתים משתמשים במונח "גידול של כלי דם", אך מבחינה ביולוגית לא מדובר בגידול.

מנהל פורום גידולי מוח