עזרה בהבנת ממצאים MRI

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

25/07/2019 | 21:10 | מאת: עמית

שלום רב, בן 80 נשלח לבדיקת MRI לאחר אירועים של הפרעת בראיה ופגיעה בשדה הראיה. מה הממצאים אומרים? ממצאים: באונה האוקסיפיטלית משמאל הודגם תהליך דיפוז, היפראינטנסי בסדרת ה-FLAIR וה-T2, העובר האדרה גסה ובולטת לאחר הזרקת גדוליניום במימדים של 3.5*4*5 ס"מ עם מרכיבים ציסטיים בתוכו אשר נראה היפואינטסי בסדרת ה-DWI והיפראינטסי בסדרת ה-ADC. בנוסף, הודגמו מוקדים זעירים לווייניים העוברים האדרה, סב קורטיקלים אוקסיפיטלים מסביב לתהליך. בסדרת ה-FLAIR הודגמו מוקדים היפראינטנסים בחומר הלבן שמסביב לחדרים הלטרלים. תודה רבה.

קשה לתת פירוש מדוייק מבלי לראות את הצילומים, אבל התשובה מחייבת בדיקת נוירוכירורג או נוירואונקולוג באופן מיידי

29/07/2019 | 17:25 | מאת: מלי

קיבלתי תשובה מהאתר אך מכיוון שלא כתוב את שמי אני לא יודעם אם התשובה אליי ?

מלי שלום תכתבי בבקשה את השאלה שלך בחלון חדש. את קראת תשובה המיועדת לשואל אחר.

מנהל פורום גידולי מוח