גידול במוח...אשמח להסבר

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

20/07/2008 | 20:00 | מאת: מבולבלת

אשמח לקבל הסבר עד כמה שאפשר פשוט לסרטן מסוג מדולובלוסטומה ועד כמה הוא ממאיר והאם אפשר להתאושש ממנו בעזרת ניתוח וטיפולים? תודה

22/07/2008 | 20:59 | מאת: ד"ר אנדי קנר

MEDULLOBLASTOMA, זה סוג של גידול מוחי ממאיר. ברוב המקרים הגידול יושב במוחון (צרבלום). טיפול הראשוני הוא כירורגי עם מטרה לכריתה רדקלי ושלמה. המשך הטיפול תלוי בהצלחה של הניתוח ובנפח שארית הגידול. תוספת/השלמת טיפול כולל קרינה וכימותרפיה. חשוב בכל מיקרה בדיקת MR של כל עמוד שדרה ונוזל חוט השדרה כדי לבדוק פיזור המחלה. בברכה דר א. קנר מומחה נוירוכירוגיה ורדיוכירורגיה לקביעת תור: תל אביב: 077-7779222 מ"ר ת"א איכילוב: 03-6974075

מנהל פורום גידולי מוח