מיקרואדנומה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

26/06/2011 | 22:20 | מאת: הדר

לאחר סריקת MRI נתקבלה התוצאה הבאה: האכף התורכי נרה תפוח וקרקעיתו שקועה כלפי מטה בעיקר מימין לקו האמצעי. בצד הימני של ההיפופיזה מודגמת מאקרואדנומה היפופיזרית מעוגלת הנאית כמאודרת במידה בינונית ולא אחידה עם גדוליניום. קיים אזור ציסטי נקרוטי אקסצנטרי בתוך אדונומה זו. קיימת מעורבו מוגבלת של הסינוס הקברנוזי הימני בחלקו הפנימי. כלפי מעלה נראית האדנומה כמתרוממת לציסטרנה הסופרה-סלרית תוך שהיא דוחקת את הגבעול בצורה קשתית בימין לשמאל. אין לחץ ישיר על הכיאזמה האופטית. הסינוס הקברנוזי השמאלי נראה שמור. מבנה תקין של ההיפותלמוס. מימדי האדנומה: בציר הקורנולי 15 מ"מ בציר הגובה 12.5 ממ בציר הסגיטלי 13.1 ממ" אשמח לדעת מה זה אומר עד לשובו של הרופא שלי. אני בלחץ!!!

29/06/2011 | 09:19 | מאת: ד"ר אנדי קנר

הדר בוקר טוב, אני חוזר על זה שוב: אי אפשר לתת תשובה ספציפי על פענוח בלבד. באופן כללי: מה גילך? למה עשו בדיקת MR? מה התלונות? ומה בבדיקות הדם של פרופיל האנדוקריני? כל זה חשוב בשאלה מה משמעות הממצא של מיקרואדנומה. בברכה דר קנר

מנהל פורום גידולי מוח