מוקד זעיר העובר האדרה מופחתת בבלוטת ההיפופיזה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

16/04/2018 | 11:41 | מאת: דרור

שום לפני שנתיים נעשה לי בלט בעיין ימין . עשיתי סיטי ראש היה תקין . עשיתי לפני שבוע MRI .ראש . שהיה תקין עם ממצא לוואי . כלהלן : "מוקד זעיר העובר האדרה מופחתת בבלוטת ההיפפיזה משמאל . יתכן מיקרו אדנומה קטנה " אני בן 62 בריא . לגמרי . אין לי שום סמפטומים נוספים. אין לי כאבי ראש ושדה ראיה תקין וגם יכולת מינית תקינה . מה אני צריך עכשיו לעשות עם הממצא הזה. אנא תשובתך תודה דרור

16/04/2018 | 19:50 | מאת: דרור

שלום רב שוב שכחתי לציין ממצא נוסף . שכנראה הוא יותר חשוב כדלקמן : "הודגמו מוקדים היפר אינטנסיים קטנים בחומר הלבן שמסביב לחדרים הלטרליים וסב קורטיקלית. דו"צ. לא מרובים. היכולים להתאים למוקדים לא ספציפיים . או שינויים איסכימיים כרונים קלים יחסית של החור הלבן . אני מאוד אודה לך אם תעזרי לי לדעת . כיצד לבצע בירור יסודי של הנושא . הרבה תודה יוסי דרור

יוסי שלום לא הבנתי למה בעצם עשית את ה MRI. בהסתייגות שאני עונה מבלי לראות את הצילומים נראה כי המיקרואדנומה של בלוטת ההיפופיזה היא חסרת משמעות קלינית- כדאי לבדוק תפקוד הורמונלי ושדות ראיה לוודא שאכן כך, המוקדים ההיפראינטנסים בחומר הלבן אכן יכולים להעיד על ארועים איסכמיים, כדאי לוודא גורמי סיכון אם יש: יתר לחץ דם, סכרת סמויה ועוד, ולשקול טיפול תרופתי באספירין או תרופות מקבילות. כדאי להתייעץ עם הרופא שהפנה אותך ל MRI.

17/04/2018 | 11:05 | מאת: דרור

תודה דוקטור הסיבה לMRI היא בלט בעיין ימין ונפיחות סביב שתי העיניים שהחלו לפני שנתיים. עד היום יש בלט בעיין. בדיקות OCT עיניים ושדה ראיה תקינים . אני בריא בדרך כלל. לחץ דם לפעמים עולה ל140 אבל חוזר חזרה. בדיקות לסכרת לא העלו דבר . בדיקות הדם שעשיתי לפני כמה ימים היו תקינות . אילו בדיקות הורמונליות כדאי לבצע ? ושוב תודה לך

17/04/2018 | 23:05 | מאת: סטודנט

שלום בהיעדר סיפטומים, ולאחר ש CT מוח היה תקין ועוד מלפני שנתיים ללא שיניים מאז, ביצוע ה MRI מיותר לחלוטין. הממצאים שאתה מתאר חסרי משעות קלינית! אני יכול להעיד כסוטודנט לרפואה, כי ב 40% מבדיקות MRI מוח שיבוצעו על אוכלוסיה מעל לגיל 60, יתגלו ממצאים חסרי משמעות קלינית. זו אחת הסיבות שיש להמנע מבדיקות שאין להם הצדקה רפואית, שלא לדבר על נזק שהם גורמות בצורת חרדה מיותרת אצל הנבדק. הרבה בריאות.

18/04/2018 | 09:37 | מאת: דרור

לסטודנט הנכבד. הנוירולוג המומחה וגם הפנימאי שלי חושבים אחרת ממך. הערה שלך לגמרי מיותרת ,על אף שאני מבין שיש לך כוונה טובה . אבל אל תעסוק בדברים שאינם בתחום המומחיות שלך .

תתיעץ עם הנוירולוג שלך הוא יידע איזה בדיקות נדרשות. הרבה בריאות.

מנהל פורום גידולי מוח