אסטרוציטומה אנאלפסטית

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

08/02/2018 | 00:59 | מאת: מיקי

בשנה שעברה עברתי ניתוח להוצאת גידול שהתברר כאסטרוציטומה שלב 2. לאחר שבחרתי במעקב בלבד אחרי שנה חזר הגידול בסיווג אחר כאסטרוציטומה אנלפאסטית. אני בן 30 וכנראה לקראת טיפולים. מה הסבירות שתוך שנה זה עבר דרגה? האם הריפוי לאחר טיפולים יעילים? ומה תוחלת החיים במצבים כאלה? תודה!

האם הסווג החדש הוא על סמך MRI או יש בדיקה פתולוגית חדשה? בכל מקרה, מעבר לצורה אגרסיבית יותר שכיח ואפשרי בגידולים אלו, הטיפולים יעילים אבל לא יכולים להביא לריפוי מלא. קצת קשה לתת הערכה לגבי תוחלת החיים מבלי לראות את כל הפרטים, צילומים, מאפיינים מולקולריים, מצב כללי ועוד. בהצלחה בטיפול

11/02/2018 | 10:42 | מאת: מיקי

התשובה על סמך פתלוגיה. האם ניתן לווותר על הכימוטרפיה או עדיף לשלב עם ההקרנות? תודה על המענה!

המאפיינים המולקולרים יכולים לסייע להתלבטות. אני ממליצה בדרך כלל לשלב כמותרפיה עם הקרינה.

11/02/2018 | 11:51 | מאת: מיקי

צירפתי את הפתלוגיה האחרונה. בשנה שעברה הפתלוגיה עברה במכון בצרפת שהגנים יצאו יחסית טובים לכן לא עברתי טיפולים. לאור עלייה בדרגה אני מבין שאין מנוס לעבור טיפולים. תודה!

מנהל פורום גידולי מוח