הבנה של תוצאות הפתולוגיה

דיון מתוך פורום  גידולי מוח

02/04/2017 | 11:08 | מאת: תוצאות פתולוגיה

שלום ב-9/3 עברתי ניתוח להוצאת גידול במוח ימין קדמי נשלחה דגימה לפתולוגיה מתוך התוצאה: תיאור מאקרו: מספר קטעי רקמה אפורה גמישה, חלקה צהבהב במשקל כולל 78 גרם, בנוסף באותה צנצנת 2 קטעי קרום דורה, הגדול במימדים 6*5*0.2 ס"מ אבחנה: right frontal extraaxial region -meningioma of mixed angiomatous,meningothlial and microcystic types. - WHO grade 1 -The poliferration marker k167 is positeve in about 2-4% of the cell. B17-6453/1 TX0900 M95300 מס' שאלות: 1. מה משמעות המשפטים הבאים בעברית פשוטה יותר :למשתמש -meningioma of mixed angiomatous,meningothlial and microcystic types. - WHO grade 1 -The poliferration marker k167 is positeve in about 2-4% of the cell. 2.מה משמעות כל אחד מהקודים הבאים: B17-6453/1 TX0900 M95300 3. מה דורה שאוזכר בתיאור למעלה? 4. בהנחה שאני רוצה חוות דעת שניה לפתולוגיה - איך יוצרים קשר עם מעבדה מומלצת בארץ או בחו"ל? בתודה והערכה מראש אסף דרוקר

אני לא בטוחה שניתן לענות לשאלותיך בעברית פשוטה מהסיבה שמדובר במונחים טכניים שקשורים לבדיקה הפתולוגית. אבל בכל אופן ממה שנכתב, מדובר בגידול שמקורו בקרומי המוח, ללא סימני ממאירות- נחשב לגידול שפיר. דורה- היא קרום העוטף את המוח. חוות דעת נוספת ניתן לקבל בכל מכון פתולוגי- מומלץ כמובן במקום שיש בו מחלקה נוירוכירורגית פעילה.

מנהל פורום גידולי מוח