מוצרי חלב

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

11/05/2011 | 21:40 | מאת: טומי

פ.נ. בכל מוצרי החלב של היצרנים הגדולים (כגון תנובה, שטראוס) יש חומרים מעשירים או שהוספו - ויטמין D, סידן, מייצב, חומר משמר, צבע מאכל וכו'. האם אדוני ממליץ לכלול אותם בתפריט המבוסס על רפואה מונעת? טומי

14/05/2011 | 15:16 | מאת: לכלל הציבור

זהירות מתעשיית החלב ומוצריו וצריכתם באדיבות תעשיית החלב ומוצריו בישראל ובעולם ולאור הנתונים המחקרים המדעיים אודות התזונה ובריאות אזרחי ישראל וצרכני החלב ומוצריו צפויים לעתיד עגום וכאב מאוד , בגלל החינוך והלימוד לצריכת חלב ומוצריו . אין ספק שהורים וילדיהם אינם מודעים על הקשר בן : 1. שהחלב ומוצריו קשור לסוכרת מ"ס 1 מספר חולי הסוכרת מזנק ולאף אחד לא אכפת סוכרת היא סיבת המוות הרביעית בישראל ותוך ארבע שנים בלבד עלה שיעור החולים בה בלמעלה מ-30%. למרות זאת, עד היום לא הושק קמפיין לאומי בנושא. המומחים מפנים אצבע מאשימה כלפי שלושה גורמים: קופות החולים, משרד הבריאות והאזרחים שמזניחים את עצמם כ1,500- חולי סוכרת בישראל עוברים מדי שנה קטיעות רגליים. 37% מהקטיעות הן מעל הקרסול ו25%- מעל הברך. כמחצית מהחולים הסובלים מאי-ספיקת כליות פיתחו אותה כתוצאה מסוכרת. מחלת עיניים סוכרתית היא הסיבה השנייה בשכיחותה לעיוורון - מדי שנה מתעוורים בגללה מאות אנשים בישראל. מחקרים בינלאומיים רבים ומקיפים ביותר מצאו שסוכרת מסוג 1, שהיא מחלה אוטואימונית קשה, קשורה לצריכת חלב פרה ולגמילה מוקדמת מדיי מחלב אם. 2. שהחלב ומוצריו קשור לסרטן בלוטות הערמונית . 6 חולים חדשים בסרטן הערמונית מאובחנים בישראל מדי יום ד"ר משה שטרנפלד *כך עולה מנתונים שמפרסמת האגודה למלחמה בסרטן. פרופ' אליעזר רובינזון, יו"ר האגודה: "כל גבר מגיל 50 חייב להכיר את סימני המחלה. אל תמות מבושה. פנה לרופא שלך"* בכל יום נפטר אדם בישראל מסרטן הערמונית ושישה גברים מאובחנים כלוקים במחלת הסרטן השכיחה ביותר בקרב גברים בישראל. כך עולה מנתוני רישום הסרטן הלאומי במשרד הבריאות, שמפרסמת האגודה למלחמה בסרטן. על פי הנתונים, המתפרסמים לרגל יום המודעות לסרטן הערמונית שיצויין ב-3.9 בישראל, ומצויין ברחבי העולם במהלך החודש, בכל שנה מתגלים בישראל כ-2,250 מקרים חדשים של סרטן הערמונית וכ-380 גברים מתים ממנה. גיל מבוגר ומוצא מגבירים את אחוזי השכיחות. היסטוריה משפחתית הקובעת כי גברים שלהם אב שחלה - נמצאים בסיכון גבוה פי שניים לחלות בסרטן מסוג זה. כמו כן, תזונה לא נכונה, שתיית אלכוהול ועישון חשודים כמגבירי שכיחות אפשריים, אולם דרושים עוד מחקרים נוספים על מנת לחזק קביעה זו. 3. שהחלב ומוצריו קשור למחלת האוסטיאופורוזיס . 4. שהחלב ומוצריו קשור למחלת טרשת נפוצה . 5. שהחלב ומוצריו קשור לכול המחלות האוטואימוניות . מחלה אוטואימונית היא מחלה שהגוף מתקיף את עצמו באופן שיטתי.חוסר האפשרות להבחין בין חלבונים זרים שפלשו לגוף לבין חלבונים הגוף עצמו .לרוב החולים אין סיכויים רבים לנצח את המחלה . כדי להבין את הקשר בן תזונתנו היום יומית ולמחלה ההערמומית הזו אנו צרכים לאבין את המזון שאנו צורכים האנטיגנים שמטעים את גופנו הגורמים לו לתקוף את עצמו נמצאים במזונותנו . בתהליך מערכת העיכול ,חלק מהחלבונים מתגנבים ממערכת המעיים למחזור הדם ,לפני שהם מתפרקים לחומצות אמינויות .שאריות החלבונים הבלתי מעוכלים מזוהים על ידי המערכת החיסונית כפולשים זרים ,כתוצאה מכך ,המערכת החיסונית מתחילה להכין תבניות שלה כדי להשמיד את החלבונים ובכך פותחת בתהליך אוטואימונית הרסנית של אחד החלבונים שמחקים את החלבונים של הגוף עצמו הוא חלב פרה ומוצריו המשבש את המערכת . מחלה זו נפוצה יותר באזורים המרוחקים מקו המשווה 6. שבחלב ומוצריו שיש בהם חלבון קוזאין – שהוכרז במחקרים מעבדתיים כמעודד גידולים סרטניים רבים ומגביר כולסטרול בדם ורובד תרשיתי בעורקים. 7. שחלב ומוצריו קשור להגברת החמצון בגוף – שהוא אבי אבות של כל המחלות הידועות למדע .

14/05/2011 | 16:17 | מאת: לשוטה החלב

מאחר ולפחות 80% מהילדים והמבוגרים בארצות המערב צורכים חלב ומוצריו אזי לפי התגובה שלך 80% מהאוכלוסיה היו צריכים לסבול מסוכרת, סרטן ואוסטיאופורוזיס. יתכן וצריכה של חלב פרה בחודשים הראשונים לאחר הלידה מעלה במשהו את הסיכון לסוכרת 1 בילדים עם פרופיל גנטי מסויים, אבל פרט לכך לא הוכח שחלב מזיק. לדוגמה כמה מחקרים עדכניים שקובעים כי צריכת מוצרי חלב וחלב יכולה להפחית תחלואה בסרטן המעי הגס ואפילו סרטן השד. כמו כן צריכת חלב אינה מגבירה סכנת שברים במבוגרים. http://www.tevalife.com/article.asp?id=2752 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21442197 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21335998 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20948558

14/05/2011 | 16:58 | מאת: ים תיכוני

מעניין מדוע יותר ויותר סינים פונים היום לרפואה המערבית ומדוע תוחלת החיים בסין נמוכה בכ 7 שנים מתוחלת החיים בישראל.

16/05/2011 | 21:07 | מאת: יובל

חלב ומוצריו אינם מסרטנים!!! אלא אם כן החלב עצמו או המוצרים זוהמו בחומרי הדברה מסרטנים. המבחן האולטימטיבי הוא השוואה בין התחלואה בסרטן במדינות בהן צריכת חלב ומוצריו נמוכה מאד לבין מדינות שצריכת החלב גבוהה מאד. אז בבקשה בספרד צריכת חלב ומוצריו היא בין הנמוכות בעולם המערבי. בויאטנם אין כמעט בכלל צריכת חלב ומוצריו. בשתי המדינות האלה אחוז התחלואה בסרטן איננו נמוך ממדינות אחרות שאזרחיהן צורכים חלב ומוצריו. אבל הפתעה!!! בשוויץ צריכת חלב ומוצריו היא השניה באירופה אחרי בולגריה וראה זה פלא בשוויץ שיעור התחלואה בסרטן הוא מהנמוכים באירופה ובעולם.

23/05/2011 | 08:16 | מאת: טומי

הפרופסור לא ענה לשאלתי מ-11.5 בנדון. זה מכובד? טומי

טומי כל מי שמייצר מוצרי מזון או/וגם משווק חייב לרשום / לידע את הצרכן על הרכב המזון : כל המרכיבים/תוספים. לכן, יש לצרוך חלב 3% שומן טרי - ואין לחשוש מפני חומרים בלתי ידועים שבמצרך. כל העובר על נוהל זה - עובר על החוק. בברכה

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי