תוספי מזון וניקוי רעלים

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

13/11/2008 | 00:15 | מאת: ש

ישנן מספר קליניקות פרטיות (בעיקר בת"א), המנוהלות ע"י רופאים, המציעות הן לחולים במחלות כרוניות שונות והן לבריאים לתחזוקה שוטפת מספר טיפולים שכוללים: א. אינפוזיות של ויטמינים , מינרלים ואומגה 3 (באינפוזיה, כי בבליעה הם בקושי נספגים - כך הם אומרים). זה אמור לחזק את מערכת החיסון. ב. טיפול בתמצית טימוס (כנראה מבקר) ואחרות, גם כן לחיזוק המערכת החיסונית. ג. חוקנים של תמציות צמחים, או קפה, לניקוי רעלים ממערכת העיכול. מדובר בטיפולים חוזרים שעולים הרבה אלפי שקלים. האם יש בהם איזו שהיא תועלת (ואולי נזק) למטופל, או שזה הכל עבודה בעיניים? האם יש לך נסיון בנושא זה?

ש. לאדם בריא קו ההגנה הראשון והיחידי מפני כל המחלות שבעולם -רפואה מונעת -הוא: פעילות גופנית בריאה ותזונה בריאה. נקודה ! אדם חולה זקוק לטיפול רפוואי על ידי מומחים מוסמכים - לרפוי המחלה (ראה רשימה בפורומים לעיל) . אדם בריא לא זקוק ל-"תחזוקה שוטפת", ולא לאינפוזיות וחוקנים! בין שקוראים לאלו קונוונציונאלי ובין אלטרנטיווי. כל הטיפולים הללו הם חריגים וגובלים בשרלטנות מסוכנת. גם בתחום ההמלצות לפעילות גופנית ותזונה ישנן המלצות ועיצות אחיתופל - שיש להישמר מהן.רוב בני האדם אינם מבחינים בין פעילות גופנית בריאה לבין ספורט, או בין תזונה בריאה לבין מה שקרוי תזונה נכונה המבוססת על תוספים כימיים וביוכימיים שאינם חלק מהתזונה . בעידן שלנו אנו חייבים להישמר ולהעזר באינטליגנציה ויטאלית. בברכה

26/11/2008 | 07:58 | מאת: מנגוסטין

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי