העשרת חלב

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

14/06/2011 | 22:02 | מאת: טומי

פ.נ. האם יש לחשוש מוויטמין D ומסידן המועשרים ע"י יצרני החלב בתוצרתם, כאשר הם רשומים, כדת וכדין, על הקרטון?

טומי ויטמין D - הפך לאחרונה , להיות בראש סדר הדיונים , בחברה הישראלית וגם בפורום זה. כדי להשקיט את הרוחות, ולהבנת הנושא הנה לפניכם דעת הסמכות העליונה ה- IOM. לכן אני מציע לעיין ב: http://jama.ama-assn.org/content/305/5/453.extract אין שום יתרון בריאותי לציבור הרחב - "בהעשרה". בברכה בברכה

25/06/2011 | 19:35 | מאת: אלדד

לפרופסור קידר שלום רב, קראתי את דברי IOM ו-JAMA, ולא מצאתי בהם זכר, ואפילו לא רמז, לטענה שאין שום תועלת בריאותית בהעשרת מוצרי חלב בוויטמין D ובסידן. האם לא נפלה טעות בטענתך בעניין זה? שבוע טוב. אלדד

26/06/2011 | 20:58 | מאת: טומי

בלינק שציינת מוצגים 100 המילים הראשונות בלבד של המאמר, מה שנותן תמונה סלקטיבית ומטעה. בהמשך המאמר מוסבר ההפך מדבריך, לדוגמה: א. סך כמות הוויטמין די הממוצעת הנצרכת בארה"ב נמוכה מהחציון הנדרש. ב. כמה קבוצות, כגון זקנים, עשויות להימצא בסיכון מוגבר של מעט מידי ויטמין די. ג. הסיבה לכך שאמריקאים רבים מקבלים כמות ניכרת של ויטמין די וסידן היא שהם נוטלים תוספי תזונה (בניגוד לדעתך) ואוכלים מזונות מועשרים (בניגוד לדעתך). מדוע התעלמת ממידע חשוב זה? טומי

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי