חום שחר נמוך מדי?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

16/01/2014 | 14:16 | מאת: עלמה

הי, אני בת 32, לפני כחמישה חודשים ננסתי להריון אבל עברתי הפלה בגלל שההריון לא התפתח משבוע 6. החודש התחלתי לבדוק חום השחר וגיליתי שהוא נע בין 36.1 ל36.2 האם זה לא נמוך מדי? במידה וזה באמת נמוך ממה זה יכול להיות ואיך מטפלים? תודה :)

שלום עלמה צר לי לשמוע. מאחלת לך הצלחה בפעם הבאה. אם זהו חום השחר בשלב הפוליקולרי (לפני הביוץ) אז מדובר במצב תקין. אם מדובר בחום שחר בשלב הלוטאלי - מביוץ ואילך. אזי החום נמוך מדי. חום נמוך בשלב הלוטאלי עלול לנבוע ממספר מצבים: על פי הגדרה של הרפואה הסינית , חום נמוך בשלב לוטאלי עלול לנבוע בין השאר כתוצאה מ - חוסר יין שפוגע בעליית היאנג . חוסר דם סטגנציה ועוד. בהבט מערבי- פעמים רבות הדבר קשור להיפותירואידיזם (בלוטת תריס ), אנמיה. חסר פרוגסטרון, אי ספיקת גופיף צהוב. בכל מקרה אם את מתכננת הריון מומלץ מאוד לפנות לטיפול ברפואה סינית אינטרטיבית. בטיפול אני מאבחנת מהו מצבו של הגוף , מה יש לחזק / לאזן. ומטפלת בהתאם. מתייחסת גם לאספקטים רגשיים שכפי שאת בוודאי יודעת יש להן משמעות רבה ביותר בכניסה / או קושי בהשגת הריון בשורות טובות M.A. DIP. ACU מיכל שלזינגר רפואה סינית אינטגרטיבית התמחות בגינקולוגיה ופוריות WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית