תכנון והכנה לקראת הריון

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

09/08/2012 | 13:27 | מאת: אהובה

שלום, כאשר מדובר באשה שנטלה מספר שנים לא קטן גלולות ומבקשת כעת, לאחר הפסקת נטילתן , להיכנס להריון- האם יש הוכחות מדעיות לכך שטיפול סיני מסייע בהחזרת תהליכים הורמונליים למסלולם, מסייע בהחזרת הגוף לבריאותו המירבית, מחזק את הגוף ומתגבר את המערכת החיסונית - אצל נשים שטופלו במסגרת רפואה סינית כ*הכנה להריון*, לעומת אצל נשים שלא טופלו ברפואה הסינית ? שאלתי התעוררה רק משום שיש הטוענים כך, ואני מבקשת לשמוע אם יש לזה ביסוס מדעי. ובמילים אחרות - האם נשים שטופלו ברפואה סינית כהכנה להריון, היו אצלן פחות בעיות ביכולת כניסה להריון, פחות הפלות, פחות הריונות שנגמרו לפני הזמן ואולי לא טוב, פחות רעלת הריון, פחות ניתוחים קיסריים, פחות מומים בעובר וכו', לעומת קבוצה של נשים בגיל דומה שלא טופלו כלל, ובשתי הקבוצות מדובר בנשים לאחר שנים של נטילת גלולות ?! דגש - מדובר בנשים בריאות ביסודן, לא מבוגרות מדי.. שלא ידועה בעיית פריון אצלן , כאשר הן רוצות להיכנס פעם ראשונה להריון. תודה!

12/08/2012 | 01:26 | מאת: מיכלש

שלום לך אהובה אם את מעוניינת במחקרים את יכולה למצוא באינטרנט באתרים של PUBMED או MEDLINE. אבל חשוב להבין כי בניגוד לרפואה המערבית ששם הטיפול הוא יותר ממוקד מחלה וסימפטומים ופחות ממוקד חולה, ברפואה המשלימה בכלל והסינית בפרט הטיפול הינו טיפול באדם ולא במחלה. הכוונה היא שהטיפול מאוד ממוקד ומדוייק על פי האבחון הספציפי שנעשה לאדם הסובל מסינדרום מסויים. כאשר מטפלים בבעיות פוריות למשל, לא כל הנשים יקבלו פורמולת צמחים זהה. נשים שסובלות מחולשת כליות וסטגנציה של הכבד יקבלו פורמולה שונה מנשים שאובחנו כסובלות מחולשת כליות וחולשה של טחול. מעבר לכך ברפואה המשלימה ישנוד דגש גם על המצבי הרגשי - נפשי של המטופל. את הצדדים הללו לא ניתן כל כך לראות במחקרים. הרבה בריאות M.A. DIP ACU מיכל שלזינגר רפואה סינית, אייפק, NLP והומוטוקסיקולוגיה התמחות בגינקולוגיה ופוריות רפואת גוף - נפש רפואה סינית, אייפק, NLP, הומוטוקסיקולוגיה ופרחי באך WWW.HEALTHYLIVING.CO.IL 052-8728526

12/08/2012 | 12:00 | מאת: אהובה

מיכל, תודה. אני מבקשת לחדד את השאלה שלי: לא שאלתי לגבי טיפול בבעיות פריון. ברור לי שכאשר מסתבר שיש בעייה - האישה יכולה לבחור באיזה ערוץ היא תקבל ייעוץ או טיפול. שאלתי לגבי - האם יש *המלצה גורפת* לאישה שמבקשת להיכנס להריון,לאחר כמה שנים של נטילת גלולות, לקבל טיפול ברפואה סינית על מנת *להכין* את הגוף בצורה טובה יותר להריון ולידה? אני מתכוונת לטיפול "סתם כך" כאשר לא נראית באופק עדיין שום בעיית פריון, האישה בריאה וצעירה יחסית. ממש אחרי נטילת גלולות ומבקשת כעת לנסות להיכנס להריון. כל זאת מההיבט הרפואי הפיזי ! מה שכולל את סדירות המע' ההורמונלית , את 'חיזוק הגוף' וכו' .. לא שאלתי לגבי טיפול ריגשי. שוב תודה

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית