חוסר איזון הורמונלי- טסטוסטרון גבוה

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

09/04/2024 | 15:59 | מאת: נועה

היי, אשמח לעזרה :) בת 25 מעולם לא סבלתי משיעור יתר/אקנה/נטייה להשמנה ובפרט המחזור שלי תמיד היה סדיר ומדויק. נטלתי גלולות במשך ה-4 שנים האחרונות ולפני מספר חודשים אבחנו ואמרו לי שנראה באולטרסאונד שיש לי שחלות פוליציסטיות (ריבוי זקיקים) ולכן עשיתי בדיקת דם של סקירה הורמונלית. בבדיקה יצא שרמת הטסטוסטרון שלי מאוד גבוהה- שלפי הרופא זה לא אמור לקרות עם הגלולות (משום שהן מורידות אותו). ביצענו בדיקה חוזרת ושוב יצא כך. לאחר מכן (לפני כחודשיים) החלטתי להפסיק עם הגלולות לבינתיים ובמעקב של גניקולוג-אנדוקרינולוג ביצעתי שוב בדיקות דם, וגם אולטרסאונד לכליות ואולטרסאונד וגינלי לכל אזור האגן שחלות- בבדיקות הדם הטסטוסטרון יצא שוב מאוד גבוה, והאולטרסאונדים יצאו תקינים לגמרי. כרגע הרופא ממשיך לאבחן ולחפש את מקור הבעיה, לכן איני יודעת ממה זה נובע ותוהה לעצמי אם בכלל יש לכך סיבה. עצם זה שהגלולות לא הורידו לי כלל את רמת הטסטוסטרון מדליקה בי נורה שמשהו מוזר, ובאופן כללי אני מרגישה שחוסר האיזון ההורמונלי משפיע עליי מאוד. בשנתיים האחרונות החלה לי נשירה מסיבית בשיער שהביאה לדלילות (אינה גנטית ולא הייתה לפני כן), אני חווה עייפות שלא נגמרת עד לרמת חוסר תפקוד (הויטמינים תקינים) ועוד כל מיני דברים שאני לא יודעת אם הם קשורים. בשבוע האחרון הופיעו לי קשקשים גדולים על הקרקפת, והיא החלה לשרוף ולגרד- קראתי שזה גם כתוצאה מטסטוסטרון גבוה (מה שעוד יותר מעלה לי את החשש שזה מגביר לי את הנשירה ויהיו לי קרחות). ולמרות שלפי הבדיקות שעשיתי נראה כי הכל תקין, אני עדיין קצת לחוצה בנוגע להשפעה של כך על הפוריות. אני מצרפת את בדיקות הדם האחרונות שלי שבהם כבר לא השתמשתי בגלולות. אשמח לעצות מה ניתן לעשות ואם קיימים טיפולים למצב כזה ברפואה הסינית. TSH 0.65 mIU/L Free T4 13.33 pmol/L Estradiol 274 pmol/L Progesterone 1.0 nmol/L FSH 5.46 mIU/mL LH 8.28 mIU/mL Dhea-SO4 9.0 umol/L Testosterone 2.67 nmol/L Androstenedione 5.17 ng/mL

שלום איני מכירה אותך ולמי מה שסיפרת ובדיקות הדם ההורמונליות אין לי מידע. מצב של שחלות פוליציסטיות הוא שכיח יחסית לא הבנתי האם זה קרה תוך כדי נטילת הגלולות / הפסקה ניתן לראות כאן שגם בלוטת התריס לא לגמרי באיזון שווה להמשיך ולברר האם קבלת זריקות קורונה שכידוע מאד משבשות הורמונלית משמעות וחשיבות מאד גדולה לתזונה ולאורח החיים שלך ולמצב הרגשי כל אלו נתונים שאין לי וכמובן גם לא אוכל לקבל כאן אלא רק בפגישה פנים אל פנים. בשורות טובות הרבה בריאות פוריות נשיות ובריאות טבעית מיכל שלזינגר 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית