מסטיק תמני גורם להגדלת ציסטה פרא שחלתית?

דיון מתוך פורום  גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית

04/05/2022 | 15:42 | מאת: מיכל

9 חודשים אחרי לידה, מחזורים ארוכים (מעל שבוע) ודימום מסיבי. באולטרסאונד הרופא אבחן שחלות פוליצסטיות ובצמוד לשחלה ציסטה צלולה פרא שחלתית בגודל 23*24 מ"מ. מעוניינת לקחת מסטיק תמני לסידור המחזור אך הבנתי שזה עלול להגדיל את הציסטה, האם זה נכון? אילו עוד אפשרויות יש?

שלום לך מסטיק תימני לא אמור להשפיע על הציסטה אבל הוא אינו הטיפול המתאים לשחלות פוליציסטיות. טיפול בשחלות פוליציסטיות צריך להיות טיפול מתאים וספציפי וכמובן להתאים למטופלת באופן אישי. כדי לאזן, לווסת ולהסדיר מצבים בריאותיים שונים בכלל וכמובן מצבים הורמונוליים חשוב להגיע למטפל שיאבחן את סיבת השורש ויתאים טיפול מדויק ואישי נטילת צמחים באופן אקראי / המלצה בחנות טבע / רשת וכו עלולה במקרה הטוב לא להועיל ובמקרה הפחות טוב להזיק כיוון שהטיפול לא מותאם. כמטפלת ברפואה סינית ורפואה טבעית אני פוגשת את המטופלת בקליניקה ומאבחנת את מצבה על פי תשאול מאוד מפורט לגבי כל תפקודי הגוף, מתייחסת לבדיקות דם ועוד בדיקות וכמובן דופק, לשון ואבחנת גוף רק בהתאם לאבחנה מדויקת אני מתאימה למטופל את הטיפול המדויק עבורה. בהצלחה רפואה שלמה ובשורות טובות פוריות ונשיות טבעית גופנפש מיכל שלזינגר 052-8728526

מנהל פורום גינקולוגיה ופריון ברפואה סינית