הפרעה/חסימה בדרכי הדמעות - שאלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

20/04/2013 | 20:31 | מאת: דרור

לום ד"ר, הייתי אצל רופא עיניים והוא אמר שיש לי ככל הנראה הפרעה בדרכי הדמעות (ולכן יש לי דמעת רק בעין אחת כבר 3 חודשים). לכן, הוא המליץ לי על טיפות עיניים נגד יובש - לקרימול. אבל אני שמתי טירס נטורל (הרופא אמר שזה אותו הדבר). באמת אחרי טיפול של 4 ימים (4-5 פעמים ביום) - עבר לי לגמרי. המשכתי לשים טיפות בכל זאת - ואחרי כמה ימים הדמעת שוב חזרה (באותו העין) השאלות שלי: 1: הרופא איבחן אותי כהפרעה בחסימת דרכי הדמעות ע"י מקל,הוא לחץ בשק הדמעות בעין ימין ובעין שמאל ואמר לי שארגיש הבדל בכאב. ובאמת הרגשתי. האם האבחנה הזאת חד משמעית? 2: מדוע זה חזר לי,לדעתך ד"ר?? האם להתחיל בטיפול בלפאמיד 3 פעמים ביום למשך שבועיים - כעצת הרופא (אמר לי בהנחה שהטיפות לא יעזרו לי)? 3: מה ניתן לעשות?? אני כבר אובד עצות..אגב אני בן 23 אם זה משנה..האם אני צריך ניתוח? אני די מפחד מלחשוב על כך.. תודה רבה!

שלום דרור, אם יש הפרעה בניקוז הדמעות - השאלה היא האם החסימה באיזור פתח הניקוז או - חסימה נמוכה יותר... לעיתים צריך ניתוח קטןאו יותר מזה צריך לבדוק על מנת לוודא... בברכה, ד"ר שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים