ניתוח לעיניים עם שקיות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

12/04/2013 | 21:06 | מאת: sofi

שלום רב לדר שלו בנימין, יש לי שקיות מתחת לעיניים ,והייתי מאוד מעוניינת להיפתר מהם ,אני בת65, ויש לי גלאוקומה מטופלת בתרופות להורדת לחף תוך עיני בקומביגן+לומיגן השאלה אם אני יכולה לעבור ניתוח להעלמת השקיות ,ואין סיכון עבורי? בבדיקות OCT שעשיתי עין ימין עובי ממוצע של שכבת ה-RNFT נמוך עם הידקקות עליונה ותחתונה הקיעור הנמדד0.93-0.67 עין שמאל עובי שכבה RNFT בגדר הנורמה למעט הידקקות עליונה ומעט גם בתחתונה לציין עיבוי טמפורלי הקיעור הנמדד 0.71-0.66 דיסקה גדולה האם במצבי אני יכולה לבצע ניתוח להעלמת השקיות בעיניי ללא סיכונים?ואם זה אפשרי איזה ניתוח ובאיזה תנאים הוא יכול להתבצע? מודה לך מאוד למענה סופי

שלום סופי, וסליחה על עיכוב התשובה... ניתן לנתח "שקיות" , גם כשיש גלאוקומה. הניתוח - מבוצע באופן הרגיל, תוך מעקב לחץ תוך עיני לאחר הניתוח. לא צריכה להיות החמרה של הגלאוקומה אם הטיפול בגלאוקומה נמשך באופן קפדני גם כל זמן ההחלמה. בברכה, דר. שלו בברכה, ד"ר שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים