צניחת עפעף בילד

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

19/12/2009 | 23:18 | מאת: דוד

שלום רב. בני בן ה- 4 עבר לפני 8 חודשים ניתוח הרמת עפעף (פטוזיס) אצל רופא בכיר בבית חולים ציבורי. הניתוח עבר בהצלחה רבה והעין היתה ממש כמו העין הטובה. לאחר חצי שנה ראינו שהעפעף צנח שוב, אמנם לא 100% אך הפריע לילד. אותו רופא שניתח אמר שיש לבצע רויזיה ושבוע שעבר אכן בוצע ניתוח נוסף. הרופא אמר שהכל נראה תקין אך מעט נפול ולכן תפר מחדש עם עוד חוט סיליקון. לאחר הניתוח השני, היה נראה שהכל בסדר אבל!!!, באותו הערב העפעף נראה שצנח אך הפעם לאותו מקום שלפני הניתוח הראשון, כלומר לא שהניתוח לא עזר אלה יש הרעה בעפעף. הרופא ממליץ על ניתוח נוסף. רציתי לדעת האם היה מצב שבו ילד נותח מספר פעמים כה רב כדי לתקן צניחת עפעף? מה כבר יכל להשתבש, כלומר, לפחות שהניתוח הצליח זה משהו אחד אך לעשות את המצב גרוע יותר ממה שהיה? האם מצב כזה מצריך התייעצות ברופא אחר או שיש לעבור לרופא אחר? אשמח לתשובה. תודה.

שלום דוד, יש מיקרים של אי הצלחה של ניתוח אחד וגם שני... במקרה ואתה חושב שההסברים לא נראים לך - תמיד ניתן לבקש חוות דעת נוספת. כמובן - יש לקבל מכתב סיכום קצר מהרופא וללכת בכוחות עצמך -לקבל חוות דעת נוספת זו... בהצלחה, ד"ר בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים