צניחת עפעף עליון לפנים ארובת העין, לאחר גרד ממושך

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

08/10/2009 | 15:03 | מאת: דנה

שלום דר'!!! אני בחורה בגיל 38. הסובלת מיזה שנים רבות מאד מצניחת עפעף פנימית, לכיוון פנים ארובת העין. המראה ניכר אם מסתכלים על חלקו העליון של העפעף, בין ארובת העין העליונה. לא מפריע כלל וכלל ההיבט הסטטי היות והדבר לא נראה אם לא מביטים באופן מקצועי. אני מדברת כבר למעלה מ13 שנים על ההיבט הפיזי. זה פשוט מאד כואב מאד מציק, ומעורר גירוי בפנים העין, היות והעפעף מתחכך עם עצב כלשהו בפנים העין. רואים פשוט שקע קטן בין ארובת העין לגלגל העין, העפעף פשוט צנח פנימה. כל זאת דר' שלו, עקב גירודים של עשרות שנים, בנסיבות מוצדקות. הייתי חולת כליות, עברתי טיפולי דיאליזה. הייתי מאד מאד מאד רגישה לחומרים שהשתמשו בהם לטיפולים, והדבר ניכר בעיניים. הייתי אצל עשרות רופאי עיניים, הטובים שבינהם, לכולם שילמתי מאות שקלים, במשך 12 שנים, ועד היום לא מצאתי פתרון. הרופא האחרון המליץ לי להתייעץ עם נוירולוג, היות והעפעף העליון נוגע כנראה בפנים העין שבו קיים עצב. אני מאד מקווה שדרכך אמצא את הפיתרון ההולם. עדיין לא פניתי לנוירולוג, אני כבר יודעת שנוירולוג יפנה אותי לפלסטיקאי. ממתינה לתשובתך המקצועית. בכבוד רב. דנה!!!

שלום דנה, אני מכיר את התופעה, יש אנשים בעלי מבנה כנ"ל גם ללא ההיסטוריה של מחלת הכליות אותה היזכרת... יש דרך כירורגית לשפר את המראה / להקטין את השקע אך איני חושב שאפשר להבטיח לך שיפור בכאבים. אם ראית כ"כ הרבה רופאים טובים כמו הציינת - קטונתי מלהכריז שאני אפתור לך את הבעייה... בכל מקרה-אם תרצי להבדק את מוזמנת... בברכת חג שמח, ד"ר בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים