צניחה קלה

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

28/05/2009 | 16:23 | מאת: לירון

שלום. יש לי צניחת עפעף קלה וכמעט בלתי מורגשת בעקבות ספיגת שומן באזור בסיס המצח השמאלי בעקבות חבטה חזקה לפני 22 שנים.- הוטחתי על המקום הזה בתאונה. אני עכשיו בכלל מחפשת לשאול בקשר לעין אבל כיוון שהגעתי לפורום אני רוצה לשאול למה לא תקנו לי בכלל את העפעף. היתי לאחרונה בבדיקה אצל נוירולוגית ששלח אותי אליה רופא נשים שראה משהו שקרה לי בזמן הפגיעה לפני 22 שנים שרשם רופא המשפחה שבכלל לא מכיר את ההסטוריה שלי- פעם גרתי במקום אחר,ורצה להיות בטוח שאסטרוגן לא יעשה לי קריש.עוד לא הגיע תור הבדיקה שלי דרך אגב. מכיון שלא היה לי שום דו" ח עדכני של רופא עיניים ושום דו"ח שהנוירולוגית הסתכלה עליו נראה לי שהיא היתה יוןתר מדי בטוחה בעצמה.

שלום לירון, צניחה קלה וכמעט לא מורגשת יכולה להיות גם אסימטריה רגילה שקיימת אצל אנשים רבים... בחבלה כזו - בתחילה הנפיחויות גדולות ולא ניתן להתייחס לשינויים מינימליים בגובה עפעף שנחבל. בכל מקרה - לאחר 22 שנים - הכל היסטוריה ואת במצב מסוים של צניחה קלה ואם את חושבת שיש מקום לחשוב על תיקון כירורגי- כדאי לגשת לבדיקת אוקולופלסטיקאי (רופא עיניים המומחה בכירורגיה פלסטית של העין וסביבתה) כדי לבדוק את האופציה. בהצלחה, ד"ר בנימין שלו

12/06/2009 | 21:43 | מאת: ל

1.האם אוקולפלסטיקאי הוא רק לעפעף? יש התפתחויות ביכולת הביטוי שלי, יש לי שאלה מלאה . לפני 22 שנים קיבלתי מכה טראומתית בעין, ופרופסור שכבר לא עובד תיקן לי את הרוב המוחלט של הבעיה בניתוח 3 או 4 שנים אחר כך.נשאר משהו שאי אפשר לתקן, שלא מוזכר בתיאור הניתוח, ונשאר משהו ש"אולי יצטרך תיקון בעתיד". אחרי הרבה זמן, לאחרונה, בגלל רופא נשים אחד, שלחו אותי לבדיקה נוירולוגית ונזכרתי למה לא אהבתי את הבדיקה הזאת.עושים לי שם בדיקת תנועות עיניים בשביל לבדוק את המח , מתוך חוסר העניין וידע והתייחסות לזה שנפגעתי פיזית קרוב קרוב לעין והיתה לי מתיחה של שרירים שגרמה לפזילה חמורה ביותר בניתוח שתוקנה . ואחרי כמה זמן נהיים לי כאבים בראש ובעין. רציתי מראש להראות לנוירולוגית את סיכום המצב בעין וסיכום הניתוח,שאני שומרת, והיא לא הסתכלה על זה ואמרה שהכאבים שלי הם פסיכולוגיים. ביקשתי ממנה לכתוב שלא יעשו לי בדיקה כזאת, והיא אמרה שזה לרופא עיניים. אני רוצה להבדק אצל רופא עיניים ולבקש ממנו אישור בכתב לי ולקופת חולים- כי הכל צריך לעבור דרכו בשביל שהוא יתעד , אבל הוא לא מתיחס למסמכים ישנים. עכשיו יש לי סחרחורת , ואני לא סובלת מסחרחורות בדרך כלל. אוליזה בגלל שעשיתי כביסה על הגיגית על הרצפה. כאמור הנוירולוגית לא האמינה שהכאבים וחוסר הנוחות שלי הם אמיתיים ולא פסיכולוגיים אף אחד לא רצה בכלל לקרוא את המכתב של הניתוח של העין, וצריך לכתוב מכתב שהרופא משפחה שלי יסכים לתקתק לכרטיס שלי, כדי שיפסיקו למתוח לי את העין בבדיקות האלה ולהרוס לי. 2) האם מחשב וטלויזיה הורסים לי את השריר בעין? 3)אני רוצה להבדק ולדעת האם יש הרעה מהתוצאות הקודמות שכתובות . מה זה רופא אוקולופלסטיקי? האם אתה או מישהו יכולים לאבן אות

13/06/2009 | 11:38 | מאת: לירון

תודה על תשובותיך. אכן העפעף שלי הוא במצב מינימלי, ולפני שאני חושבת עליו אני חושבת על האישון . כתבתי לך הודעה על זה והיא מופיעה אחרי ההודעה הזאת. יש לי עוד שאלות ואני אשלח אחריה, אנא המשך לקרוא את ההודעות שלי...

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים