עפעפיים לא שוות

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

06/04/2009 | 21:06 | מאת: דן

שלום רב ד"ר. אני בן 21. כשהייתי קטן עברתי הזרקת צלסטון לעפעפים. (דלקת אלרגית חריפה של שנים) היום שאני מספר שנים אחרי, העיניים במצב טוב, להוציא את עין ימין שקצת נפגע אצלה הראייה כתוצאה מכל מיני טיפולים ושנים באמת של סבל. בעקבות אותן הזרקות צלסטון לעפעפים, יש חוסר איזון בין שני העיניים, ניתן לראות שבעין אחת, עפעף אחד גבוה יותר מן העין השניה, זה נראה כאילו בעין אחת עפעף אחד כאילו נבלע יותר, מה שבעצם גורם לזה שגם אחת הגבות גבוהה יותר, בקיצור יוצר איזהשהו חוסר פרופוציה. מפריע לי העניין, רציתי לדעת הכיצד ניתן לתקן וליצור שוויון בין העפעפים, אני בסה"כ לא רוצה ליצור איזה הרמת גבות או משהו שיראה מאוד בולט, בסה"כ לתקן משהו קטן שיעשה בישבלי הרבה. זה לא בולט ברמה יוצא דופן, אבל כמו שנאמר "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים". בנוסף אני מניח שמדובר במשהו כירוגי, האם בהתחשב בעברי, יש מניע מלעשות פעולות כירוגיות בעיניים? בנוסף, האם כאשר יש ירידה בראייה בעין אחת, האם זה אולי יוצר איזה מצב שהעיין מתאמצת באופן טבעי ולכן העפעף מתכווץ או משהו? תודה

שלום דן, נראה שמדובר בפגיעה בחיבור בין שריר מרים העפעף - לעפעף עצמו... במצבים אלה - יש צניחת עפעף בעין בפגועה - דבר שניתן בד"כ להתגבר עליו ע"י ניתוח להרמת העפעף. בד"כ כשיש צניחה משמעותית - יש ריפלקס של הרמת הגבה באותו צד (כניסיון להרים את העפעף הצנוח...) לסיבום, נראית בעייה הניתנת לפתרון,ע"י ניתוח.(צריך כמובן לבדוק לפני כן ) בהצלחה! ד"ר בנימין שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים