פטוזיס והמלצה לניתוח

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

09/03/2009 | 12:42 | מאת: ג.ק

שלום, בתי בת השנתיים ושמונה חודשים סובלת מפטוזיס מולד. לצערי, בבדיקות שנערכו נמצא כי יש לה ירידה בראיה כתוצאה מהפגם (על אף שמומחה אחר אמר שהפטוזיס לא מפריע) הרופא שקבע כי יש ירידה בראיה וגידול בצילינדר, המליץ על ניתוח. השאלה שלי- האם ניתוח כזה הוא לא מוקדם מדי לילדה קטנה? מה הסיכונים בניתוח הזה? האם גם לאחר הניתוח יש בעיות? האם לאחר הניתוח עדיין תהיה בעיה אסטטית או תפקודית של העפעף? אשמח לקבל כל מידע אפשרי שכן אנחנו באפלה. תודה, ג.ק

שלום, אם יש לילדה ירידה בראיה - יש לנתח ובהקדם! עד אז - צריך בד"כ לסגור את העין הטובה ל2-3 שע עירנות אין גיל מוקדם לניתוח כזה. אם צריך - גם גיל חודש אחד מתאים... הסיכונים - אי סימטריה, צורת עפעף לא רגילה. אי הצלחה בהרמת העפעף. בנוסף - בנתוח צוצלח - יש צורך בשימון קרנית העין לאורך זמן למניעת יובש בקרנית...העפעף לא יתרומם גבוה ולא יסגר בלילה... ישבעיות רבות - אך יש לנתח בהקדם! ד"ר בנימין שלו

10/03/2009 | 00:05 | מאת: ג.ק

תודה על התגובה, כשאתה מונה את הבעיות, הן כתוצאה מניתוח לא מוצלח ושכיחות או שהן נדירות. מה סיכויי ההצלחה בניתוח כזה? אני מאוד מודאג.

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים