הרמת עפעפיים - בעזרת מי?

דיון מתוך פורום  ניתוחי עפעפיים

12/11/2019 | 14:24 | מאת: ג'יי

שלום רב ד"ר שלו, ברשותך, שאלותיי הן - 1. האם בניתוח עפעפיים קיים סיכון כלשהו לסיבוך של פזילה הגורמת לכפל ראיה? 2. מהי סיבת הגבלת הסמכות לנתח עפעפיים לרופא עיניים אוקולופלסטיקאי ולא לכל רופא עיניים? 3. האם רופא עיניים חייב בהסמכה רשמית ומבוקרת לתואר "אוקולופלסטיקאי" וכיצד אוכל כפציינט לדעת אם הוסמך לכך כדין?

שלום, תמיד קיים סיכון כלהוא לפזילה לאחר ניתוח עםעפיים. למרות שהוא מינימלי ביותר. • הסמכות למנתח אוקולופלסטיקאי לנתח - ניא עקב היותו מיומן בניתוחים כאלה יותר מרופא עיניים רגיל. • תמיד תוכל לשאול את הרופא היכן השתלם...(לא יכול להשקיט אותך - כי מהמקום הטוב היותר -יכול להיות מנתח לא ממש מוכשר...) ככלל - למנתח הטוב והמיומן ביותר יתכנו סיבוכים. הדרך היחידה להמנע מסיבוכים לחלוטין - היא להימנע מניתוחים. בברכה דר שלו

מנהל פורום ניתוחי עפעפיים