פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

17055 הודעות
15811 תשובות מומחה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

הפורום מיועד לשאלות בתחום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים. שאלות בנושא מבוגרים ייענו בפורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות של המרכז הרפואי רמב"ם
28/04/2002 | 12:54 | מאת: חנן

שלום, אני בן 46, סובל מזה כ-6 מתת-פעילות של בלוטת התריס ומטופל באלקטרוקסין, במינון משתנה בתלות לבדיקות TSH. ב-6 השנים מאז אובחנה ההפרעה אני סובל מדיכאון ברמות שונות, המאופיין ע"י האטה מוטורית, ועלייה במשקל של כ-10 ק"ג תוך פחות מ-6 שנים. בטיפול תרופתי בנוגדי דיכאון מסוג SSRI המחיר של תופעות הלוואי (פגיעה בתפקוד המיני) עלה לאין שיעור על התועלת, שכמעט לא הורגשה ולכן הוחלט להפסיק את הטיפול. בעקבות עייפות גדולה וירידה ניכרת בכושר הגופני, נשקלה גם האפשרות ל-CFS, אך הואיל והאבחון הוא על דרך השלילה ומאחר שאני אכן סובל מדיכאון, שטופל ב-SSRI, לא הייתה שורה תחתונה ברורה באבחון. שאלותיי: (א) האם קיים אבחון ברור יותר מזה שעברתי בין תת-פעילות של בלוטת התריס, דיכאון ו-CFS? (ב) האם לאבחון כזה יש השלכות טיפוליות מעשיות מעבר לטיפול באלקטרוסקין וב-SSRI? בתודה מראש, חנן

28/04/2002 | 18:31 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

אם תוך טיפול באלטרוקסין תפקוד בלוטת התריס מאוזן לפי הערכים בדם. הדיכאוןאינו יכול להיות מוסבר ע"י תת פעילות של בלוטת התריס. האבחון של תת פעילות של בלוטת התריס הוא קל מאד ואינו מהווה בעיה. נראה לי שלצערנו פרט לבעית בלוטת התריס יש לך בעיה נוספת בברכת רפואה שלמה

27/04/2002 | 20:06 | מאת: amirinat

לפרופ' צדיק שלום, אובחנה אצלי פעילות יתר של בלוטת התריס ואני אמורה לעבור מיפוי. יש לי תינוק בן 9 חודשים שעדיין יונק באופן מלא ונאמר לי שלאחר הבדיקה לא אוכל להניקו כיומיים וגם לא להחזיק אותו. האם קיים חומר שאינו רדיואקטיבי לשם ביצוע המיפוי? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיפוי יכול להתבצע רק ע"י חומר רדיואקטיבי. אינני בטוח שהפרשת הרדיואקטיביות היא ליומיים בלבד.

26/04/2002 | 14:55 | מאת: מיכל

בעקבות ממצא של Hydroprogesterone-17 ערך 52.10 (ובדיקה מיוחדת שנערכה לצורך העניין)לאחר שהתלוננתי על נשירה חריפה ביותר ניתן לי טיפול בגלולת דיאנה. זו אכן היטיבה משמעותית את נושא הנשירה אולם גרמה לדימום שלא נפסק (במשך שבועיים) ולכן במקומה ניתן לי טיפול באנדרוקור. (זוהי ההתחלה שנשמטה מן ההודעה הקודמת).

לקריאה נוספת והעמקה

לעיתים שילוב מסויים אינו מתאים לאדם אחד אך כן מתאים לאחר. לעיתים שילוב של דקסאמטזון וגלולות שאינן דיאן משפרות את המצב. התיעצי עם הרופאה שלך.

26/04/2002 | 14:48 | מאת: מיכל

ולכן ניתן לי טיפול באנדרוקור. אני לוקחת אותו בצירוף מיקרודיול להקלה במחזור. (שהיה ממש בלתי נסבל). אני לוקחת אותו כשבועיים בינתיים סובלת מנשירה חריפה ביותר ((אבל מנסיון קודם הוא גם עזר מאוד בנשירה אומנם לאחר מספר שבועות )(בניגוד לדיאנה שעוזרת כבר אחרי מספר ימים). וגם המחזור משובש וקשה. האם יש תרופה שיכולה גם לסייע בנושא הנשירה אך גם שלא תחמיר את המחזור (איבוד יותר דם, חולשה רבה מאוד, הזמנים משתבשים). אציין שאת המיקרודיול לקחתי כדי להקל על כל התופעות שבסוגריים ולמרות שהוא אכן הקל האנדרוקור מחריף אותן. האם יש פיתרון. (זה נראה שפיתרון לבעיה אחת בא על חשבון השנייה, כאילו צריך לבחור עם איזו בעיה מעדיפים לחיות. כי ברגע שמסייעים לנשירה המחזור משתגע וכו'. האנדורוקור . האם הגלולה יסמין יכולה לעזור יותר. (מן המיקרודיול לנושא המחזור). האם יש כדור שיקל על שתי התופעות כאחד. האם יש פתרון טבעי לעניין. (כמו כן לגבי הדיאנה האם בשלב מסויים הדימום אמור להפסיק ואז זה מסתדר (נמשך אצלי שבועיים, והרופאה טענה שזה יכול להימשך גם חודש ואז להיפסק (כלומר שצריך סבלנות). (אבל כל האיבודי דם האלה גם מחלישים כבר). תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

ראי למעלה

25/04/2002 | 21:37 | מאת: חיה

אני מטופלת באלטרוקסין בערך כחצי שנה במינון של 400 מק"ג. לאחרונה עליתי במשקל עליה של כ-13 ק"ג. לאחר בדיקות החליט הרופא המטפל שלי להעלות את המינון ל 600 מק"ג. בפעם הקודמת שניסיתי להעלות את המינון היו לי תופעות של דפיקות לב ורעידות בגוף שאלתי היא האם יש תחליף במידה והעלאת המינון יגרום לתופעות אלו לחזור?.

מינון האלטרוקסין נקבע לפי רמת ה- TSH אם TSH יורד מתחת לנורמה - סימן שהמינון גבוה מידי אם הבעיה חוסר בהורמון תירואיד - אין טיפול אחר לא תמיד ההשמנה נגרמת בגלל בלוטת התריס

30/04/2002 | 23:55 | מאת: חיה

הבעיה שלי היא בחוסר בהורמון תירואיד. האם ידוע טיפול דרך הרפואה המשלימה? טיפול על בסיס טיבעי?

25/04/2002 | 19:18 | מאת: אמא מודאגת

לבתי בת 6.5 מתפתח קצת חזה. התופעה התחילה בגיל 4.5 בצד אחד. אז עשינו צילום של כף היד והבדיקה היתה תקינה. אני רוצה לציין שהילדה רזה, בריאה, לא ידוע לי על תופעה דומה במשפחה לא שלי ולא של בעלי. מה זה ומה עושים עם זה?

25/04/2002 | 20:40 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

התפתחות חזה בגיל זה חייבת ברור מלא. יש לפנות לאנדוקרינולוג ילדים בהקדם. אם באמת יש בגיל זה התפתחות מוקדמת, הברור כולל גם הדמיה של המוח.

30/04/2002 | 23:14 | מאת: dan

פרופסור נכבד,לחברי נאמר שיש לו בעיה עם בלוטת התריס. שאלתי על מנת לידעו.מאחר ולא היו לי תשובות לשאלותיו. א.מה תפקידה של בלוטת התריס? ב.אם נפל מרכב נוסע ונחבל בראשו,יכולה להיות השפעה על תיפקודי בלוטת התריס? אשמח אם תענה לי מאחר והוא מבקש לדעת. בתודה מראש. ברכת ישראל לנצח דני

25/04/2002 | 18:53 | מאת: גונן ברקן

היי... לבתי בת השנה יש גושי שומן (?) קטנים מתחת לפטמות כמעט מאז היוולדה. היא יונקת מלא ואוכלת גם מוצקים (הרבה). מבחינת עקומות גדילה היא נעה בין אחוזונים 25 ל - 50 במרבית המדדים, מלבד היקף ראש - אחוזון 95 ומעלה. היא חיונית מתקשרת, מבינה ולאחרונה גם סגרה פער התפתחותי מוטורי עקב היפוטוניה קלה (אחרי הרבה פיזיותרפיה). האם יש מקום לדאגה ? מה כדאי לבדוק, אם בכלל ? מה עלולה להיות הסיבה (הנקה ???) ? בבדיקת T3/T4 בגיל חצי שנה הכל היה תקין (נמוך אל מנורמה) וכך גם לגבי המוגלובין. כבר נעניתי על ידך בפורום רפואת ילדים, אך לא מסרתי שם את כל הפרטים - אשמח להתייחסותך לגבי סיבות אפשריות. תודה מראש - גונן, שרון ואביב.

לקריאה נוספת והעמקה

אם התופעה קיימת מהלידה, היא נגרמת מהורמונים שהגיעו לתינוק דרך השיליה. אין לכך כל חשיבות. אין צורך לבדוק ואין צורך לעשות דבר.

25/04/2002 | 13:41 | מאת: זוי

לקריאה נוספת והעמקה

בכל ספר של אנדוקרינולוגיה או אורולוגיה

24/04/2002 | 17:46 | מאת: זוי

מה עם הטבלה שמדברת על אורך איבר המין?

אין לי שום כוונה לפרסם אותה כאן

כאשר הוחלט שאין מדובר בבעיה בריאותית הגורמת לירידת הטסטוסטרון ומסתבר שהאשך אינו מסוגל ליצר טסטוסטרון - נותנים זריקה אחת לחודש- חשוב לשמירה על כח שרירים, מרץ, בנית רקמות וצפיפות עצם. אם האשכים תקינים אך אינם יכולים לייצר מסבה שההורמונים הפועלים עליהם אינם מופרשים. תלוי , אם רוצים ילדים כעת הטיפול אחר.

24/04/2002 | 06:46 | מאת: יצחק

שלום בבדיקת דם התגלתה אצלי רמת טסטוסטרון של כ- 5.8 (מאוד נמוכה יחסית למותר לפי הטווחים) , מה המשמעות של זה והאם ניתן לתקן וכיצד?

כל בדיקת מעבדה חריגה - יש לחזור ולאמת אותה בבדיקה אחת חוזרת לפחות - כדי לוודא שהתוצאה אינה מקרית. אם בבדיקה חוזרת הוכח שהרמה נמוכה - השלב הראשון הוא לאתר מדוע היא נמוכה - האם הבעיה היא באשך עצמו, האם הבעיה היא ביותרת המוח או ברמה מעליה יתכן שיש בעיה בריאותית שיש לתקן אותה. למשל - לעיתים יש רמת פרולקטין גבוהה מאד ואת הסיבה לכך יש לרפא. לאחר שנערך ברור להוכחת הסיבה דנים על הדרכים לתיקון.

24/04/2002 | 09:45 | מאת: יצחק

האם תזונה לקויה יכולה ליגרום לכך וברגע שהתזונה משתפרת המצב יסתדר? האם תיקון המצב כרוך בטיפול "פולשני" או תרופתי בלבד? האם זה עלול ליהיות מצב בילתי הפיך? ושאלה אחרונה - מה המשמעות של מצב זה למה הוא גורם בהשוואה למצב תקין?

24/04/2002 | 02:15 | מאת: לילי

כיצד קובעים מה הטיפול המתאים ביותר לשיעור יתר כתוצאה משחלות פוליציסטיות? אילו בדיקות צריך לעבור וכיצד תוצאתן תשפיע על הטיפול? האם במצבי הסרת שיער לצמיתות כדאית כמו במקרה של אישה ללא הפרעות הורמונליות או שהשיער יצמח בסוף שוב?

לקריאה נוספת והעמקה

1) נא לקרוא את המאמר על שעור יתר ב: www.gdila.co.il 2) בשחלה פוליציסטית קיימים שינויים הורמונליים בחלקם בגלל משקל עודף - אם המשקל עודף, ירידה במשקל מקלה על פתרון הבעיה 3) קיימים שינויים בהפרשת הורמונים בעלי פעילות זכרית - מתן תרופות הנוגדות את פעילותם ותרופות המעלות את קשירתם לחלבונים נשאים בדם גורם לכך שיש פחות הורמון חופשי היכול להשפיע על שקיקי השערה 4) הסרת שערות בלייזר או בכל שיטה אחרת - אם יש גרוי לצמיחת שיער לא תפתור את הבעיה באופן מוחלט.

23/04/2002 | 22:26 | מאת: נוי

אני בת 31 כשנה אחרי לידה . בעקבות תלונותי על עייפות מוגזמת ,עצבנות,מתח ועוד ,נערכו לי מס' בדיקות דם . בראשונה שנערכה ב-4.4 היו התוצאות : TSH=6.85 FREE T4 = 6.10 בבדיקה נוספת מתאריך 16.4 היו התוצאות : TSH=5.19 FREE T4 = 10.30 THYROG.ABS = 128.77 -מוגדר כ-borderline . ANTI TPO ABS = 19.96 מוגדר כ - negative . שאלותי : 1. האם מן הבדיקות מסתמנת בעיה בבלוטת התריס? ,ואיזו ? 2. האם לדעתך קיים צורך בטיפול רפואי . 3. האם הבעיה חולפת עם הזמן.

לקריאה נוספת והעמקה

אני בספק רב אם בלוטת התריס יכולה להסביר את המצב. ערכי ה- TSH אינם חריגים מספיק כדי להאשים את הבלוטה.

23/04/2002 | 22:10 | מאת: גל

איה השאלה?

למה אתה לא עונה לכל השאלות?

אני עונה על כל השאלות בקצב שלי. לפעמים אני מנסה לראות האם יש דברים חדשים שפורסמו לאחרונה ולא נתקלתי בהם הדבר נעשה אחרי ימי עבודה של 12 שעות ולפעמים יותר בזמני הפרטי והחפשי- בהתנדבות - על כן סבלנות

ראי תשובה ל- 21.4

23/04/2002 | 21:42 | מאת: שילה

אני בת 45 . מטופלת 15 שנה באלטרוקסין. בדיקות דם תקינות. מאוזנת בשנתיים האחרונות עליתי 15 קילו. האם זה קשור לבלוטה? בנוסף בשנתיים האחרונות אני נוטלת 2 כדורי ליתיום ליום. האם ליתיום משמין.? מה ניתן לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

עניתי

תטולב דוקפתב עגופ םויתילש ןוויכ .לקשמב תולעל היטנ אוה םויתיל לש םיכוביסה דחא הניא סירתה תטולב -ןזואמ סירתה תטולב דוקפת םא .ןיסקורטלא ותיא דחי תתל םיטונ סירתה םיתיעל םילבוס לופיט לכ אלל םישנא םג ךא .ךכל םרוג םויתילהש ןכתי ןיידע .הביסה תשאיימו השק ךכב המחלמהו לקשמב הילעל היטנמ

23/04/2002 | 15:58 | מאת: מירב

שלום רב, בעייתי כזאת..מזה כשנתיים אני סובלת מגירויי עור, סבוריאה, קשקשת על הפנים ובנוסף הרחבה של כלי דם בפנים. הבעיה שיותר מציקה לי היא האדמומיות בפנים התחושה היא של צריבה ולעיתים כשיש אמומיות חזקה, זה נראה כאילו יש כוויות על הפנים, ואני ממש נראית כמו עגבנייה. ערכתי בדיקות לארגיה ונמצא כי אני רגישה למרכיבים מסוימים שמצאים בתמרוקים. אך עדיין, גם לאחר שהפסקתי להשתמש באותם מוצרים קיימת אדמומיות. אגב, ישנם תק' שאני כלל לא סובלת מאדמומיות בפנים, או גלי חום וזה יכול להיעלם לשבועות. לעומת זאת בימים האחרונים אני סובלת מגלי חום , תחושה של לחיים לוהטות וצורבות ואדמומיות חזקה עליי לציין שאני במחזור אך אני לא משוכנעת שזה קשור. מס' נתונים נוספים: 1. אני סובלת משחלות פוליצסטיות אך הפרופיל ההורמונלי שנבדק בעבר היה תקין. 2 אני סובלת מחרדות ואני בן אדם לחוץ 3. בעבר היה חשד ללופוס, נערכו בדיקות אוטאימוניות והיו תוצאות חיוביות של אנה ואנטי דנא אך הייתה סטייה קלה וכשחזרתי על הבדיקות הכל היה תקין, לכן נשללה ההשערה שמדובר בלופוס. שאלותיי כאלה: 1. האם יתכן שמדובר בבעיה פסיכוסומטית? הבעיה מחריפה ברגעים של התרגשות, כעס אך לא תמיד. (רק שקיימת רגישות). 2. האם תוכל להעלות השערות על מה זה יכול להיות, נשמע כמו, באילו בעיות הורמונליות אולי.. 3. אילו בדיקות היית מציע לי לבצע? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי מבצע 3 איסופי שתן 1) לקורטיזול חופשי 2) ל- VMA HVA 3) ל- 5HIAA אם כולם תקינים הבעיה קרוב לוודאי אינה בתחום האנדוקרינולוגיה

24/04/2002 | 11:59 | מאת: שרית

גם אני סובלת מאדמומיות בפנים מאז שאני זוכרת ת עצמי,וגם נמצאת אצל אנדוקרינולוג ,אך מעולם לא עשו לי בדיקה הורמונלית מסיבה זו. עשיתי איסוף לקורטיזול (חשד לקושינג),אך מה הן הבדיקות האחרות שציינת(VMA HVA2 5HIAAׂ.)? ש לציין שהרופא שאל אותי למה אני אדומה ועניתי שאני תמיד כך ובזה זה נגמר ,בתודה מראש.

שלום, אני מחפש מידע על התמודדות (תזונתית או אחרת) לאחר הסרה כירורגית של בלוטת התריס.

התמודדות תזונתית - נא לפנות לפורום תזונה. אם בלוטת התריס מאוזנת - אין לי פתרון נוסף להציע מבחינה הורמונלית

23/04/2002 | 10:22 | מאת: ענת

שלום פרופסור צדיק! אני מטופלת ב PTU (שלושה כדורים ביום) לשם הסדרת פעילות הבלוטה. היום עשיתי בדיקת דם אחרי חודש טיפול, לבדוק את ההשפעה, טרם קיבלתי תוצאות. יש לי שתי שאלות: 1. האם אפשר לקחת את שלושת הכדורים בבת אחת, במקום בוקר-צהריים-ערב? 2. מה ההשפעה של פעילות היתר על הרזרבה השחלתית? אני בת 40, מנסה להרות, ערכי התפקוד השחלתי אצלי לא טובים (16) נכון ללפני חודש, לפני שהתחלתי את הטיפול בבלוטה. האם יש קשר בין ערכי TSH לערכי FSH? מודה לך מראש על התייחסותך ותשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

1) טיפול לוקחים לפי אורך חיי התרופה בדם - כך שיהיה כסוי של רמת תרופה טיפולית ל- 24 שעות רצופות. על כן לא ניתן לקחת את כל התרופות בבת אחת אלא לחלקן לאורך היממה. 2) אם הבנתי נכון FSH גבוה - לא נראה לי שהדבר קשור לבלוטת התריס

אני מודה לך על התייחסותך. השאלה השניה ששאלתי כנראה לא הייתה ברורה. אני אנסה להסביר: בבדיקות הדם לקראת הריון התגלה TSH נמוך (0.01) שמבטא פעילות יתר. הגניקולוג אמר שכשהבלוטה ביתר פעילות, קשה להכנס להריון, וגם אם משיגים הריון - קשה לשמור עליו. מהן ההשלכות הספציפיות של פעילות היתר על פריון, מעבר למה שאמרו לי? על איזה חלק זה משפיע? (שחלות, רירית, גופיף צהוב) מודה מראש על תגובתך! דרך אגב, קיבלתי את התוצאות של בדיקת הדם, התוצאה ללא שינוי אחרי חודש טיפול. העלו לי את המינון ל 3 כדורים בוקר ו 3 ערב למשך 10 ימים ואח"כ 2 בוקר ואחד ערב. אח"כ בדיקת דם. מה דעתך?

23/04/2002 | 07:23 | מאת: דינה

בשנה האחרונה עליתי כ-12 קילו. בערך קילו בחודש. אני לא זוללת. אוכלת רגיל אך לא עושה ספורט. אני קצת מודאגת. זה נראה לי לא סביר. אני לוקחת אלטרוקסין. בדיקות דם תקינות. אני לוקחת גם ליקרביום. (ליתיום) האם יש משהו שאני צריכה לבדוק? יש לך הסבר רפואי למה אני משמינה כל כך? אני בת 42. שוקלת 80 קילו. גובה 168

לקריאה נוספת והעמקה

אחד הסיבוכים של ליתיום הוא נטיה לעלות במשקל. כיוון שליתיום פוגע בתפקוד בלוטת התריס נוטים לתת יחד איתו אלטרוקסין. אם תפקוד בלוטת התריס מאוזן- בלוטת התריס אינה הסיבה. עדיין יתכן שהליתיום גורם לכך. אך גם אנשים ללא כל טיפול סובלים לעיתים מנטיה לעליה במשקל והמלחמה בכך קשה ומייאשת

23/04/2002 | 00:36 | מאת: שלום

שלום רב אני בן 30 הפטמות שלי גודלות .. תחושת מלאות בדיקת ההורמונים הראתה שאין לי בעיה מה עליי לעשות ? למי לפנות ? תודה מראש

אנדוקרינולוג חייב לפתור בעיה זו

22/04/2002 | 23:16 | מאת: ירון

שלום, בתי בת 10 החלה להתפתח, חזה ושערות ערווה החלו לגדול אצלה בתקופה האחרונה. היא עדיין מתקלחת עם אחיה בני ה - 7 ו - 4. אינה מתביישת מאביה. בסדר, לא בסדר? צריך לשנות משהו? צריך להעיר לה? יש צורך בכלל לטפל בנושא או לתת לענינים לזרום ללא הפרעה? תודה

01/05/2002 | 06:54 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

הכל תלוי ברוח הענינים במשפחה רוב הבנות והבנים לא יסכימו לכך. נראה לי שצריך באיזושהיא דרך עדינה להתחיל לבר על כך שכאשר מתבגרים חלק מן הדברים מבוצעים בפרטיות לי יש בנות ובאיזשהוא שלב. הן התחילו מעצמן להכריז אנו הולכות לאמבטיה להתרחץ - לא להכנס

22/04/2002 | 13:55 | מאת: מלמל

שלום, מזה כ-4 שנים אני סובלת מתחושה של לשון שורפת בחלק האמצעי שלה ומשני צידיה בחלק באחורי של הפה ,ולפעמים גם טעם של מרירות. בכל הבדיקות שעברתי (ועברתי המון) לא נמצאו כל ממצאים שיצביעו על בעיה מסויימת לדוגמא: בדיקות בקיבה (אפילו בדיקת לשלילת בקע סרעפתי) סיטי דרכי האיוורור +תיפקוד בלוטות הרוק(תקין) בדיקת שיניים+חניכיים (תיקון) בדיקות דם למינהן ,ויטמינים,תיפקוד כבד-גם תקין. משטחי לשון כמובן-ייצאו תקינים. במשך ארבע שנים עברתי מסכת ביקורי רופאים ארוכה החל מקופ"ח,איכילוב,תל השומר,ואפילו אוניברסיטת ת"א-לא נתגלה כלום. רופא מסויים שבקרתי טען שהבעיה נובעת מבלוטות הטעם.הוא טען שעל בלוטות הטעם ישנם חיישנים שעקב אי תיפקוד או תיפקוד לא נכון שלהם,הם מתרגמים לא נכון את הפרשות הרוק וכתוצאה מכך נגרמת תחושת השריפה בלשון. טיפול תרופתי לא הצליח כיוון שבגלל הבעיה אנני יכולה לעבור טיפול תרופתי כלשהוא(אפילו אם מדובר בגלולות למניעת הריון) כיוון שהתחושה מחמירה כתוצאה מכך. אז התחלתי לעבור טיפול בנורת אינפרא אדום וזה קצת הקל עליי התחושה כבר באה בגלים אבל רק למשך חודש וחצי בערך.כיום,הבעיה חזרה לקדמותה . אנא פתרון ,באם קיים. המיואשת מלמל

לקריאה נוספת והעמקה

מצטער אין הדבר בשטח המומחיות שלי ואין לי כל ידע בנושא זה.

בעיתון "הרפואה" האחרון יצא מאמר יפה ומסכם על נושא זה מהמחלקה לרפואת פה ולסת בהדסה עין-כרם. כדאי להתייעץ בהם.

22/04/2002 | 13:04 | מאת: מאיר

אשתי בת 24 ,ללא וסת כבר שנה .פרולקטין גבוה כיום 40, לפני 4 חודשים 140 מטופלת בפרלודל ואלטרוקסין עם בעיה נוספת של בלוטת התריס. אנו מעויינים שהיא תכנס להריון. אבל המחזור לא נראה באופק ,מה לעשות??? רופאת נשים המליצה לקחת פרוגילוטון-וכבר חודשיים יש מחזור לא טיבעי. בדיקת MRI הראתה סטייה קלה בבלוטת ההיפופיזה. איך מורידים את הפרולקטין בצורה יותר רצינית???

לקריאה נוספת והעמקה

הפרלודל ותרופות הדומות לו אמורות לדכא את הפרשת הפרולקטין ולהחזיר ת המצב לנורמה. אם יש גידול המפריש פרולקטין התרופה יכולה לגרום להעלמותו. דכוי הפרולקטין תלוי במינון והרופא צריך לשנות את המינון בהתאם לרמות הפרולקטין

21/04/2002 | 21:05 | מאת: שילה

אני בת 45. מטופלת באלטרוקסין 20 שנה. מאוזנת. בשנתיים האחרונות מטופלת בליתיום - 2 כדורים ביום. עליתי במשקל 15 קילו. האם יש קשר בין התרופות לעליה במשקל? מה לעשות?

לקריאה נוספת והעמקה

אחד הסיבוכים של ליתיום הוא נטיה לעלות במשקל. כיוון שליתיום פוגע בתפקוד בלוטת התריס נוטים לתת יחד איתו אלטרוקסין. אם תפקוד בלוטת התריס מאוזן- בלוטת התריס אינה הסיבה. עדיין יתכן שהליתיום גורם לכך. אך גם אנשים ללא כל טיפול סובלים לעיתים מנטיה לעליה במשקל והמלחמה בכך קשה ומייאשת

21/04/2002 | 19:34 | מאת: אנדי

ערב טוב. תודה על התשובה. עניתי למכתבך לדוא"ל, ואשמח לקבל תגובתך. תודה מראש, אנדי.

עניתי

21/04/2002 | 10:54 | מאת: יפית

אני בת 25 עקב בעיה הורמונלית אני לא מקבלת מחזור ומטופלת בפרמריל 1.25 ליום ( מעולם לא קיבלתי מחזור) אני בחורה גבוהה 1.81 וממשיכה לגבוה מגיל 18 ועד הים צמחתי ב 6 ס"מ זה מפריע לי מאד וגם יש לי שיעור יתר שהתחיל לאחרונה בידיים בעיקר תודה אגב הייתי במעקב והפסקתי מרצוני

לקריאה נוספת והעמקה

עליך לגשת לאנדוקרינולוג שיבצע בדיקות לאיתור הבעיה - אין קסמים דרך האינטרנט יתכן ומסתתרת בעיה בריאותית

21/04/2002 | 00:19 | מאת: שרית

שלום לפרופסור צדיק. הייתי אצל אנדוקרינולוגית בבי"ח איכילוב (במרפאה להשמנת יתר) התעניינתי שם לגבי ניתוח קיצורקיבה,אז גם האנדו בדקה אותי והיא כתבה בתיק שלי שבלוטת המגן "מוגדלת מימין". לי היא לא אמרה כלום.זה דיי הבהיל אותי אז הלכתי לרופא משפחה שאמר שאין לי כלום. אני ממש לא יודעת למי להאמין. יש לציין,שחזרתי לשם פעם נוספת עם תוצאות של בדיקות דם ושאלתי את הרופאה אם אני צריכה ללכת לאנדוקרינולוג והיא אמרה לי שלא. מה דעתך?(בסוף אני לא עושה אתהניתוח). ועוד דבר אחד: האם כאבים מאחורי האוזן בצד ימין שנמשכים אל הצוואר ובלוטת לימפה מוגדלת בצד שמאל מלווה בכאבים בפנים וברקות יכולים להיות קשורים לזה? בתודה ,שרית.

לקריאה נוספת והעמקה

כדי לענות על מצב בלוטת המגן המוגדלת יש לבצע בדיקת TSH , FT4 ונוגדנים נגד הבלוטה בלוטה מוגדלת ובמיוחד אם רק בצד אחד - מחייבת התיחסות. לא ניתן לענות על שאלותייך בקשר לבלוטות צואריות וכו' דרך האינטרנט - יש לגשת לבדיקת רופא. אם רופא אינו עונה על שאלותייך - בחרי רופא אחר.

20/04/2002 | 21:51 | מאת: שירה

שלום אני בת 24, בגיל 18 פניתי לרופא עור בשל בעית אקנה ושיעור. רופא העור נתן לי דיאנה שלא פתר את בעיית האקנה והחמיר את השיעור שהתפשט בכל הגוף. לפני 3 חודשים פניתי שוב לרופא עור לבעיית האקנה והשיעור והוא נתן לי טבעציקלין שפתר את בעיית האקנה אך לא את בעיית השיעור. אני מעוניינת לדעת האם ישנו טיפול תרופתי להיפטר מהשיעור? תודה

שיעור יתר- מאמר ב- www.gdila.co.il

20/04/2002 | 21:45 | מאת: לפרופ' צדיק - מהאלמונית

היתה לי תוספת לשאלתי ב-19.4 פרט מאד חשוב ליידע אותך, ואז, קיבלת תמונה כללית יותר ואשמח מאד באם תתייחס לשאלתי המשנית בתאריך ה-19.4 - בתודה מראש,- מהאלמונית.

איזון תרופתי הוא תהליך בין רופא למטופל המתבצע תוך בדיקה גופנית והערכת תשובות לא ניתן להציע פתרון באינטרנט. באנשים מבוגרים מאוזנים ללא בעיה מיוחדת הבקורת כל 6-12 חודש. במקרים בעיתיים לפי הצורך.

21/04/2002 | 20:00 | מאת: לפרופ' צדיק - מהאלמונית

תחילה, תודה על התייחסותך למכתבי. רציתי רק לדעת מדוע אני אוכלת בטרוף ויש לי תיאבון אדיר, ועל זה לא קיבלתי מענה. ציינתי שגופי עבר מתת פעילות לפעילות יתר, ועוד לציין, שהאנדוקרינולוג נותן לי טיפול (ואגב, יש לו תואר פרופסור) לפי ערכי הבדיקות דם והוא מעולם לא בדק אותי גופנית - כפי שציינת לי שגם בודקים גופנית. הסקתי לעצמי מסקנה לגבי האנדוקרינולוג שלי... - בתודה לך מראש - האלמונית.

20/04/2002 | 17:32 | מאת: אוריה

אני בת 25, ולפני כ -4 שנים נתגלתה אצלי תת פעילות של בלוטת התריס, כמו כן נמצאו הנוגדנים המעידים על מחלת השימוטו, התחלתי בנטילת אלטרוקסין 50 מ"ג, לאחר כשנה הסתבר שאני סובלת מעודף תירוקסין, ולאחר שנה נוספת, שוב מחוסר, ולפני כחודש ערכי הTSH שלי היו 10.5. והמינון הועלה ל 100 מ"ג. מה גורם לשינויים הללו? והאם ישנה השפעה של המצב הזה על המערכת ההורמונלית הנשית? ובכלל? תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום דבר מדאיג בצורך לשינוי מינון התירוקסין - זו הסיבה שעורכים בדיקות תקופתיות. לא תמיד יודעים מה הגורם לשינוי באיזון הבלוטה.

20/04/2002 | 16:20 | מאת: שני

ד"ר שלום, אני בת 24 וסובלת מ- late onset 21 hydroxylase deficiency. במהלך שנים טופלתי בדיאנה 35 ו0.5 mg דקסמטזון. לפני כשנה החלטתי להיכנס להריון וכמובן הפסקתי עם הדיאנה. כיום אני עוברת טיפולי פריון והשיער על הפנים צומח בצורה מהירה מאוד. זה כמובן מאוד מפריע ואני שוקלת לעבור טיפול של הסרת שיער בלייזר. טיפולי לייזר יקרים מאוד ואינני יודעת האם ניתן לסמוך על כך שזה יעזור במקרה של בעיה הורמונלית כמו שיש אצלי. אודה על תשובתך על מספר שאלות: 1. האם מותר וכדאי לי לעבור טיפול הסרת שיער בלייזר מאיזור הפנים או האם כדאי פשוט לסבול עד שאני אוכל לחזור לקחת את הדיאנה? האם ייתכן שיפור במהלך תקופת ההריון או שלא כדאי לסמוך על זה? 2. האם הסרת שיער בלייזר בתקופה שלפני הריון ובמהלך הריון יכולה לפגוע? 3. האם השיער המיותר על הפנים פשוט "יעלם" כאשר אני אחזור לקחת את הדיאנה או לא? תודה רבה תראש על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

כל הפתרונות שהצעת אינם מתאימים. עלייך להתיעץ עם אנדוקרינולוג להתאמת הטיפות. אם המצב אצלך הוא שרמת ההורמונים הזכריים גבוהה הורמונים אלה עלולים לעבור לעובר. על כן האנדוקרינולוג צריך לשקול מה הטיפול העדיף. יש לציין ש במצב שלך התופעה נדירה. את גם צודקת שבעת ההריון שווי המשקל ההורמונלי משתנה.

20/04/2002 | 11:37 | מאת: רינת

שלום לכם. אני סטודנטית להוראה בגיל הרך ואני עורכת עבודה סמינריונית על אנשים נמוכי קומה- גמדים, אשר סובלים מבעית אכונדרופלזיה. היכן אני יכולה להשיג חומר בנושא? תודה מראש רינת

לקריאה נוספת והעמקה

אינני מכיר כל חומר בעברית. בספר על רפואת ילדים ניתן למצוא חומר להתחלה.

14/05/2009 | 12:37 | מאת: שני

שלום, גם אני עובדת על סמינריון לגבי אנשים נמוכי קומה, אך בפן הפסיכולוגי. היכן אני יכולה להשיג חומר על ההשפעה של הגובה לטווח הארוך? השפעה על בטחון עצמי ועל רושם ראשוני? תודה!

19/04/2002 | 18:58 | מאת: אייל

שלום, הבת שלי בת 14. מזה זמן היא סובלת מתופעה של הזעה בכפות הידיים, בית השחי, הגב והבטן גם בזמן מנוחה. רצינו לדעת האם ניתן לטפל בזה וכיצד, האם ניתן לעשות ניתוח (בהתייחס לגיל שלה) או שצריך לחכות לסיום תהליך ההתבגרות. תודה.

19/04/2002 | 22:02 | מאת: לוין אסתר-קינסיולוגית

טיפול קינסיולוגי יאבחן ויטפל בגורם להזעה. מתאים לגיל המדובר.

19/04/2002 | 22:46 | מאת: אייל

מה זה טיפול קינסיולוגי? מי עושה את זה, איפה, מה צריך בשביל זה? כמה זמן זה לוקח? האם זה פותר את הבעיה לחלוטין? תודה.

19/04/2002 | 15:09 | מאת: G

שלום, אני סובלת משיעור יתר ורציתי לדעת אם אפשר לעשות משהו כדי להפחית את השיעור כמו הורמון או בידוד גנים? תודה.

www.gdila.co.il

19/04/2002 | 15:07 | מאת: G

שלום. אני סובלת משיעור יתר ורציתי לדעת אם איזה שהוא הורמון או בידוד גנים כדי להמעיט את השיעור? תודה

קראי מאמר ב: www.gdila.co.il

19/04/2002 | 14:53 | מאת: עדית

אני בת 29 וחולת לופוס (עם בעיה כיליתית) מזה כ-10 שנים. מאז שהתגלתה אצלי המחלה החלה האונה הימנית בבלוטת התריס שלי לגדול. לפני כשנה עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי וכעת מצב הבלוטה מאוזן ע"י אלטרוקסין. שאלתי היא, האם ידוע על קשר בין מחלת הלופוס להתפתחות הבעיה בבלוטה? שכן אני מכירה חולה נוספת בלופוס שגם לה יש את בעיה דומה.

לקריאה נוספת והעמקה

לופוס היא מחלה של יצירת נוגדנים עצמיים. נוגדנים עצמיים יכולים לגרום שינויים בבלוטות הורמונליות שונות

19/04/2002 | 08:39 | מאת: משה

לפני חודש וחצי בערך לקחתי(על דעת עצמי-טעות גדולה!)הורמון המשווק חופשי בארה"ב,ונקרא DHEA(מיוצר ע"י בלוטות האדרנל,ושייך למשפחת הסטרואידים-הורמון מוצא). לקחתי כמות גבוהה למשך שבועיים שלוש והפסקתי.מאז עבר חודש,ויש לי איבוד שיער בקצב מדהים!(כל יום יש נסיגה שנראית היטב!-נסיגה ע"פ קווי מיתאר גבריים,ז"א,ברקות ובמצח).יש לציין שאני חש בגוף מרץ,כאילו שלא הפסקתי ממש את לקיחת ההורמון.(כמה זמן יישאר אצלי בגוף?!).התחלתי לקחת propecia בכמות של 1מ"ג ,אבל זה לא משפיע.(צריך להעלות מינון?).האם ישנה דרך לסתור את ההורמון הגברי שנוצר בגופי,לפני שאאבד את כל שיערי?(אני בן 35 ?).האם מה שאיבדתי/אאבד יחזור? בתודה מראש משה.

לקריאה נוספת והעמקה

אינני יכול לענות על שאלות אלה 1. עליך לבצע בדיקת דם לוודא אם באמת יש שינוי בהורמונים 2. לך להבדק אצל רופא שיבדוק אם באמת יש קשר לחומר שלקחת או שהבעיה נגרמת מסיבה אחרת

19/04/2002 | 00:19 | מאת: זיוה גומל

שלום רב, אני בת 39, קיים גידול קטן בבלוטת ההיפופיזה. אני במעקב MRI - אין שינוי לאורך 3 שנים, ובדיקות הורמונליות - בעיקר פרולקטין - עם ערכים נורמלים. כמו כן בדיקות שדה ראויה תקינות. כמו כן אני סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס, ומקבלת 150 מ"ג אלטרוקסין. ומאוזנת. בבדיקת מניעה שגרתית נתגלה גוש בבלוטת התריס. נשלחתי לדיקור. האם לדעתך זהו הצעד הראשון שיש לעשות? האם יתכן קשר בין כל הדברים? עלי לציין שירדתי 30 ק"ג במשקל בשנתיים האחרונות. מהן בדיקות ומעקבים נוספים שהיית ממליץ עליהם?

באופן נדיר תת פעילות לא מטופלת במשך תקופה ארוכה גורמת להגדלה קשה של בלוטת ההיפופיזה. ניקור הוא שלב חשוב מאד כדי לדעת אילו תאים יש בגוש-האם אלה תאי גידול המחייבים ניתוח או תאים לא מדאיגים.

18/04/2002 | 22:23 | מאת: רונית

אני בת 41 וסובלת מתת פעילות של בלוטת התריס. לפני כ-10 שנים היו לי את כל הסימפטומים של המחלה, כגון: אי-סדירות במחזור, עייפות, השמנה וכד'. אני לוקחת את האלטרוקסין (יום אחד שניים ויום האחר 1 וכך הלאה). אני נואשת כי נראה לי שהכדורים לא עוזרים. אני כמעט ולא אוכלת כלום ואני משמינה בקצב רצחני. אני מאוד תשושה ועצבנית מאוד. גם המחזור עדיין אינו תקין. אודה לכם אם תואילו להנחות אותי איזה כדורים עלי ליטול כדי להסדיר את כל הדברים לעיל. בתודה מראש רונית

19/04/2002 | 13:21 | מאת: eli

first you need checkup find the level of your TSH,there is a usfull treatment in case you are under normal

לחשוב שבעזרת האינטרנט מישהו יטפל בך הוא חסר אחריות מבחינתך וחסר אחריות מבחינת מי שינסה לטפל בך אם לא מצאת מענה לבעיתך במקום בו את מטופלת בקשי עצה במקום אחר אבל- המיעץ צריך לבדוק אותך, לראות את כל הבדיקות, לראות ניתוח תזונתי של מה שאת אוכלת ועוד.. מי שיושב בבית ומחכה שהתשובה תגיע אליו - באמת יכול להתייאש

18/04/2002 | 18:56 | מאת: זיו

אני מטופלת באלטרוקסין כבר 15 שנה ונמצאת במצב מאוזן. אני בת 46. האם חילוף החומרים שלי זהה לחילוף החומרים של אדם שלא נוטל אלטרוקסין? האם בגלל התת פעילות יש לי קושי בהרזיה לעומת בן אדם בגילי בריא? אני לוקחת 200 ליום. בדיקות דם תקנינות. tsh ו ft4 תחום הנורמה.

לקריאה נוספת והעמקה

אדם שהטיפול בתירוקסין מאוזן אצלו - זהה מבחינתי לכל אדם אחר

18/04/2002 | 18:53 | מאת: זיו

.

18/04/2002 | 11:11 | מאת: מהאלמונית

מה הסיבה שלקיחת אלטרוקצין 4 חודשים במשך 6 ימים שהייתי מאוזנת - פתאום גורם לפעילות יתר, האם תיאבון מוגבר ביותר הסיבה לפעילות יתר? ואם כן מה הסיבה ממעבר לתת פעילות לפעילות יתר הגורמת לתיאבון אדיר , דפיקות לב ועייפות מירבית? - (כמובן שהורידו לי את המינון כי גילו ש ה- t 4 נהיה גבוה, האם זה פעם יעבור לי? אני מתקרבת ל-50.

לקריאה נוספת והעמקה

הסיבה לשינוי לא תמיד ידועה ל ניתן לנחש במי התהליך יחלוף ובמי לא בד"כ התהליך לא חולף כל השינויים שאת מתארת אינם גורמים לתת פעילות. תת פעילות גורמת לסמנים שונים גם כאלה שתארתמהאלמונית כתב/ה: > > מה הסיבה שלקיחת אלטרוקצין 4 חודשים במשך 6 ימים שהייתי מאוזנת - > פתאום גורם לפעילות יתר, האם תיאבון מוגבר ביותר הסיבה לפעילות > יתר? ואם כן מה הסיבה ממעבר לתת פעילות לפעילות יתר הגורמת > לתיאבון אדיר , דפיקות לב ועייפות מירבית? - (כמובן שהורידו לי את > המינון כי גילו ש ה- t 4 נהיה גבוה, האם זה פעם יעבור לי? אני > מתקרבת ל-50.

19/04/2002 | 16:32 | מאת: הוספה חשובה מהאלמונית

שכחתי להוסיף פרט חשוב לרופא, זה התחיל לפניכשנה בערך שינוי בגופי: עייפות יתר, עלייה במשקל ובבדיקות הדם שעשו לי , אנדוקרינולוג הבהיר לי שהתוצאה מצביעה על תת פעילות בלוטת התריס ומחלת השימוטו, ז"א גופי מייצר נוגדים לבלוטת המגן. כעבור 4 חודשים של לקיחת אלטרוקצין במשך 6 ימים עשוי לי בדיקת דם כי הרופא ביקש שאבוא לביקורת אצלו כעבור 4 חודשים, ולפתע הוא נדהם שהתוצאה היתה הפוכה , דהיינו; בדיקת הדם הראתה פעילות יתר של בלוטת התריס והוריד לי את המינון ל-4 פעמים בשבוע .שאלתי: מדוע אני כל-כך רעבה, עייפה, עצבנית, התחלתי להשמין (בטוח מהטרוף לאוכל) , כביכול, מדוע פעילות יתר גורמת לרעב ועצבנות, הנני מרגישה שהשתנתי בגוף, מעט מוטרפת וכל הזמן רעבה והעלייה במשקל מתסכלת אותי כמובן. כל כמה זמן הגיוני לבוא לביקורת אצל אנדוקרינולוג,, אז ,הוא אמר לי לבוא כעבור 4 חודשים (שהוא טען שזה סביר) ופתאום מגלה שאני סובלת מפעילות יתר. היום, בגלל שפתאום יש עלייה - הוא אמר שבעוד חודש וחצי אחזור על הבדיקה לאחר הורדת מינון האלטרוקצין. האם הכדורים משמינים וגורמים לתיאבון יתר? אולי כדאי לנסות להפסיק לקחת ולראות איך הגוף יגיב- כי אני מתוסכלת בגלל ששמנתי פחד. עכשיו, שקיבלת פרטים יותר לעומק - אשמח באם תתייחס בהתאם, ותודה לך מראש על התייחסותך למכתבי. - האלמונית בת ה-50.

04/11/2003 | 16:52 | מאת: אילנית

מהו הגיל המוקדם ביותר שבו שכיחה תת פעילות בלוטת התריס?

18/04/2002 | 10:16 | מאת: אנדי

בוקר טוב, פרופ' צדיק. בהמשך לבדיקות בלוטת התריס עקב מולטינודולר גויטר וערכי TSH גבוהים (43 ואח"כ 20) שירדו ספונטנית (ללא טיפול), ברצוני לשאול כמה שאלות: 1. בארבעת החודשים האחרונים נבדק ה-TSH בערך אחת ל-3 שבועות. ערכי ה-TSH נעו בין 3.51 (בנורמה) עד 8.71. האם שינויים (תכופים?) אלו שיגרתיים/נורמליים ? 2. בכל אותה התקופה, כאשר נבדקה רמת ה-FT4, נמצאו ערכיה בתחום הנורמה. מדוע, אם כן, עולה רמת ה-TSH ?!? 3. הבנתי כי לא נוטים לתת טיפול תרופתי עבור mild hypothyroidism - (מתחת ל-10.) ברצוננו לנסות להרות - האם בתקופה זו רצוי ליטול אלטרוקסין על מנת להגיע לאיזון לפני ההריון ? (אם כן - מהו המינון המומלץ ?) לידיעתך - תוצאות TSH ו-FT4 בכל התקופה: תאריך FT4 TSH 2.12.01 43.66 10.7 13.12.01 20.47 12.8 17.01.02 8.24 11.6 28.01.02 3.51 14.5 10.02.02 6.90 12.7 3.3.02 8.68 13.6 25.3.02 5.23 - 15.4.02 8.71 13.7 ב-13.12.01 נבדקו גם TT3, נוגדנים וקורטיזול וכולם נמצאו תקינים. בתודה מראש, אנדי.

נשלחה גם הודעה לדוא"ל, מכיוון שהנתונים בהודעה בפורום אינם ברורים. (ההודעה בדוא"ל על שם scalar.) שוב תודה, אנדי.

16/04/2002 | 23:49 | מאת: צבי

א.האם מותר לשנות בין דקסמטוזון לפרטנזון? ב.אם כן כיצד? ג.ומה ההבדל בינהם? ד. מה עושים אם הרופא המטפל לא מרשה לשנות או להוריד? ההריון נעשה בהפריה.

א. בדרך כלל כן. למצבים מסויימים עדיף תכשיר אחד ולא השני ב. צריך לברר עם ופא אם מותר במצב זה ג. הדקסאמטזון ארוך טווח משפיע עד 24 שעות וניתן בדרך כלל במינון פי 25-30 קטן יותר מהידרוקורטיזון פרדניזון ודומיו יכול להשפיע ל12-8 שעות צריך לתת יותר פעמים ביום במינון קטן פי 4-5 מהידרוקורטיזון ד. מתיעצים עם עוד רופא

16/04/2002 | 16:01 | מאת: גל

אני בת 32 ,11 חודש לאחר לידה . בבדיקות אקראיות נתגלו ערכי : TSH -6.9 . FREE T4 -6.10 יש לציין כי אני סובלת מנשירת שיער רבה , עצבנות ועייפות מוגזמת . האם לדעתך יש צורך בטיפול תרופתי כגון אלטרוקסין או שיש לבצע בדיקות נוספות . תודה מראש .

יש חשד לתת פעילות של בלוטת התריס אולם מבצעים בדיקות נוספות כגון נוגדנים נגד הבלוטה כדי לוודא סיבה לתת פעילות וכמובן חוזרים על הבדיקה כדי לאמת את התוצאות.

16/04/2002 | 11:43 | מאת: זיוה

מבקשת לדעת את הסיבות השונות לפרולקטין גבוה אצל נשים בשנות השלושים לאחר לידות תקינות. איך זה משפיע על המערכת ההורמונלית ועל פעילות המחזור החודשי והסיכוי להיכנס להריון, מה שיטות הטיפול בכל אחד מהמקרים? האם יש קשר בין תופעה זו לבין א. השמנה? ב. לחץ דם גבוה?

לקריאה נוספת והעמקה

פרולקטין גבוה מדכא את הורמוני המין, משבש את המחזור ועלול למנות כניסה להריון. בהשמנה ערכי הפרולקטין גבוהים יותר מאשר ללא השמנה. לא הייתי מיחס לחץ דם גבוה ואת כל הצרות האחרות בעולם לפרולקטין. פרטים נוספים במאמר באתר: www.gdila.co.il

15/04/2002 | 09:24 | מאת: רחל

מהן יכולות הסיבות לכך שאדם בן 75 אינו מזיע כשחם לו. בעת שהייתו בחוץ בימים חמים הוא מרגיש שהוא "בוער" מבפנים, הוא אינו מזיע ועל כן כנראה הגוף אינו מקרר את עצמו.

לקריאה נוספת והעמקה

לעיתים אי הזעה היא הרגשה לא אמיתית. יתכן שהזעה בכמות קטנה יותר ומתאדה מהר

15/07/2008 | 11:07 | מאת: WZW

אני בחורה בת 22 שסובלת מאי הזעה כביכול מאז שנולדתי.גם בשיא החום אני לא מזיעה בעת פעילות ספורט(הליכה ריצה קלה) אני לא מזיעה.אבקש לשלוח לי ניתוח אם העניין מצריך בדיקה כלשהי.

14/04/2002 | 20:50 | מאת: צבי

יש לי מזה שנים מספר בעיה בבלוטת האדרנל ואני מקבלת דקסמטוזון 0.5 כיום אני לאחר טיפולי הפרית מבחנה ונקלטתי להריון שאלתי היא:נאמר לי שאני צריכה להוריד את המינון של הדקסמטוזון וכן תוך מס' ימים אעבור לתרופה אחרת בשם פרטנזון האם מותר בתקופת הריון להוריד בכמות הדקסמטוזון והאם ניתן בהריון לעשות שינוי תרופתי מה גם שההריון הושג לאחר טיפולים רבים מאוד. אודה לתשובתך בתודה מראש.

15/04/2002 | 21:41 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

מותר לשנות את מנון התרופה בהריון תחת עינם הפקוחה של צוות אנדוקרינולות ורופא נשים

לכ:פרו`פ צבי צדיק ! אבקש את התיחםותך לתשובתי אליך ! בתודה " :יהושע > > >

16/04/2002 | 23:42 | מאת: צבי

האם אפשר לשנות בכדורים בתחילת הריון ביןם דקסמטוזון לבין פרנזון ומה ההבדל בינהם

14/04/2002 | 09:00 | מאת: מישהי

שלום רב. רציתי לדעת אם יש בעייתיות לאכול אצות ים (העשירות ביוד) לאדם הסובל מתת פעילות בלוטת התריס, ואשר מאוזן תרופתית. בברכה

15/04/2002 | 21:43 | מאת: פרופ' צבי צדיק, אנדוקרינולוג

העמסת כמות גדולה של יוד יכולה לשנות את איזון הבלוטה. אין לי שום מושג כמה אצות תאכלי ומה תכולת היוד שלהן