פרולקטין

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/12/2001 | 17:55 | מאת: מאיר

שלום רב! לאישתי 7 חודשים של איחור במחזור לאחר נטילת גלולות בתקופה של 3 שנים בבדיקות מצאו פרולקאין מאוד גבוה ואי אזון בבלוטת התריס מה הקשר לאיחור במחזור??? היא הופנתה ל- MRI מה יכולים לגלות ומה הטיפול תודה

הנתונים שנתת בלתי מדויקים. תת פעילות של בלוטת התריס יכולה לגרום לפרולקטין גבוה והפרעות במחזור פרולקטין גבוה עלול לעכב את הפרשת ההורמונים המשפיעים על השחלות ועל כן להפרעות במחזור ב- MRI מחפשים סיבה לפרולקטין גבוה כמו צבר של רקמה בלוטית בתוך ההיפופיזה. או שינויים באיזורים סמוכים במוח המפריעים להפרשת הורמון המעכב את הפרשת הפרולקטין ובחוסר עיכוב הפרשתו עולה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים