חשש לדלקת בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/12/2001 | 09:32 | מאת: לימור

באולטרה סאונד של בלוטת התריס התגלה חשש לדלקת בבלוטת התריס, רופאת המשפחה שלחה אותי למיפוי בלוטת התריס אך הבדיקה תהייה רק בעוד חודש עקב הפסקה של חודש שחייבת להיות מאלקטרוקסין. למה הכוונה בדלקת בבלוטת התריס? בינתיים הרופאה המליצה לקחת אספירין 350 ולהפסיק בינתיים כל טיפול בבלוטה מה דעתך?

אולטראסאונד אינו יכול לאבחן דלקת בלוטת התריס. אולטראסאונד יכול לגלות גושים או ציסטות בבלוטה קימים מספר סוגי דלקות: 1. מחלת השימוטו שהיא דלקת כרונית. פרט לתת פעילות של בלוטת התריס אינה גורמת לכל נזק. כדי לגלותה בודקים נוגדנים כנגד הבלוטה. ובדיקות כגון מיפוי אינן מוסיפות דבר 2. דלקת תת חריפה של בלוטת התריס. בשלבים הראשוניים של המחלה הקליטה של האיזוטופ במיפוי תהיה מופחתת יתכן שזה המצב שלך. אין כל סיכון בהפסקת הטיפול אם אין לך כל בעיה בריאותית אחרת.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים