סידן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/12/2001 | 12:06 | מאת: דנה

אני מטופלת באלטרוקסין כבר 15 שנה. אני בת 45. בבדיקת דם התגלה כי אני צריכה להוריד את המינון של התרופה במעט. באותה בדיקת דם התגלה עודף בסידן בדם. האם יש קשר בין השניים? אם אין קשר התוכל להסביר לי מה גורם לעודף סידן בדם במלים פשוטות?

לא ניתן לענות תשובה ממוקדת ומדויקת לשאלה ללא פרטים: מה ערך הסידן בדם ? מה ערך ה- TSH, מה ערך ה- FT4 ? האם נבדק פוספטז בסיסי בדם? האם נבדקה הפרשת סידן בשתן? האם את מקבלת תרופות נוספות? ההתיחסות אחרת אם הסידן 10.5 או 12 האם הסידן נבדק יותר מפעם אחת?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים