נפיחות הצוואר

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

08/12/2001 | 06:32 | מאת: רינת

פרופ' צבי צדיק היקר שלום, אני אמא מאוד לחוצה ומודאגת לילדה שבחודש בהא ימלאו לה 3 שנים. לפני יומיים שלושה שמתי לב שהצוואר שלה נפוח, הן מקדימה והן בצדדים, כמו שהגדירה את זה אחת הרופאות איתן התייעצתי בפורום של BELIFE "נפיחות מקדימה שנראית כמו צמיג". ביום שישי האחרון (אתמול) שלח אותה רופא הילדים לערוך בדיקות דם ואולטראסאונד צוואר. מה לדעתך יכולה להיות הסיבה לנפיחות? אני הבנתי שבלוטות הלימפה הן צדדיות ולכן שוללת בעיה שמקורה בהן. לעומת זאת, הבנתי, שמקדימה נמצאת בלוטת התריס. האם יתכן שבגיל כל-כך קטן כבר יש בעיות בבלוטת התריס ואם כן האם ניתן לטפל בזה ואם כן האם הטיפול הוא לכל החיים או שזה דבר שניתן לטפל בו חד פעמית וזהו? באופן כללי בתח היא ילדה בריאה, תודה לאל, אך לאמא שלי החלו לפני כ- 7 שנים בעיות בבלות התריס. האם זה תורשתי ויש קשר בין שני הדברים? והשאלה האחרונה והקשה ביותר שלא שאלתי אף אחד עדיין : אבא של בעלי נפטר בגיל 32 מסרטן הדם. האם יש לי סיבה לדאוג? תודה רבה מאד על כל התייחסות, רינת אשמח עם תוכל במקביל לשלוח לי תשובה לדואר האלקטרוני. שוב תודה רבה.

1 . ע"י בדיקה גופנית אין כל קושי להחליט מה נפוח. אם בלוטת התריס נפוחה , מרגישים גוש בקדמת הצוואר. אם בלוטות הלימפה נפוחות מרגישים גושים בצדדים. 2. אם כל הצוואר נראה מעובה בד"כ הסיבה היא משקל עודף והשמנה. מסוכן לאבחן בלי לראות את הילדה. 3. אנדוקרינולוג ילדים יוכל בקלות להחליט ללא כל צורך באולטראסאונד 4. בעיה בבלוטת התריס יכולה להתחיל בכל גיל.לכל השאלות האחרות אין כל קשר לילדה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים