פעילות יתר בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/12/2001 | 11:53 | מאת: א.ח.

בבדיקת דם שעשיתי הסתבר שישנה יתר פעילות בבלוטה. אני סובלת מזה כחודש כאבים נוראיים בצואר. וכאבי ראש עזים בלתי נסבלים. האם יש קשר בין הכאבים לממצאים.(רק בעוד שבוע יש לי פגישה עם אנדוקרינולוג) האם זה סובל דיחוי?

1. לא ניתן להעריך את מצבו של אדם ואת הבעיות שלו מבלי לבדקו. למשל יש התיחסות אחרת אם הדופק הוא 90 או 140. - רופא המשפחה צריך לייעץ האם זה סובל דיחוי או לא. 2. אין לי מינימום של נתונים על כן קשה לי לייעץ. אבל קיים מצב בו יש דלקת תת חריפה של בלוטת התריס הגורמת לכאבים בבלוטה ובגלל פגיעה בתאים יש שחרור של ההורמון לדם ויתר פעילות חולפת של בלוטת התריס. אינני יודע עוד פרטים כמו האם יש בלט עיניים הקורה לפעמים ביתר פעילות. האם יש לחץ דם גבוה היכול לגרום לכאבי ראש?

15/12/2001 | 18:03 | מאת: א.ח.

תודה בדרך כלל אני סובלת יותר מלחץ דם נמוך (לא בדקתי לאחרונה) לפני כשנה גילו אצלי סרטן השד עברתי ניתוחים טיפולים כימיים והקרנות כרגע אני מקבלת טמוקסיפן. אולי יש קשר לתופעות?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים