המשך צמיחה אחרי ניתוח עמ"ש

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

14/12/2001 | 17:19 | מאת: דורית

פרופסור צדיק שלום , לבני ימלאו 10 שנים בפברואר הקרוב , בימים אלה בני מחלים מניתוח גדול בעמוד השדרה. בני נזקק לניתוח זה עקב קיפוזיס מולד , לצערי תופעה נדירה וקשה. הניתוח בוצע בניו - יורק וכלל קיבוע של מספר רב של חוליות בגבו של בני, מה שעוצר את איזור הקיבוע מלצמוח.(הניתוח בוצע ב - 14 בנובמבר, נמשך 9 שעות, קובעו 10 חוליות, כולל 3 צוואריות) שאלתי : האם יש איזשהו דבר , שניתן לעשות בנושא הצמיחה באופן כללי ? הכירורג הציע לנו להתייעץ עם אנדוקרינולוג , על - מנת לוודא שהצמיחה ממשיכה באופן תקין. אודה לך מאוד על תשומת הלב והנחייתך לגבי הטוב ביותר שניתן לעשות למען בננו בתחום זה. בברכת תודה מראש, דורית

לדורית שלום! אתחיל מן הסוף. הדבר החשוב ביותר הוא לתמוך בילד רגשית ולהצביע בפניו על שטחים שהוא טוב בהם יותר מאחרים ובכך להעלות את בטחונו העצמי הגדילה לגובה מתנהגת באופן שונה בחלק העליון לעומת החלק התחתון של הגוף. למזלו של הנער בזמן ההתבגרות החלק של גדילת הרגליים הוא נמרץ יותר מאשר גדילת הגוף התלויה בחוליות. לאחר ניתוח כזה מפסידים קרוב לוודאי את כל גדילת החוליות. בהערכה גסה (מבלי שיש לי נתונים על: גובה מדוייק של ההורים, גובה הנער ואורך הפלג העליון והתחתון ) ההפסד הצפוי לגבהו מהנתוח הוא כ- 16 ס"מ. בנער כזה יש לשים לב במיוחד לגדילת הרגליים בנפרד. אנו עוקבים אצל ילדים עם בעיה כזו אחר גדילת שני חלקי הגוף בנפרד כדי לוודא שהגדילה מתנהגת כצפוי. לא סביר שיוצע לנער טיפול הורמונלי או אחר. אבל ישגיחו שאין תקלה נוספת המפריעה לו לנצל את כל פוטנציאל הגדילה. הסברים נוספים בקשר לגדילה נתן לקרוא בחלק המאמרים- www.gdila.co.il

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים