התפתחות מואצת בת 8

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

11/02/2016 | 22:01 | מאת: מיטל

שלום רב בית בת 7 ו 10 לאחר שהבחנתי בשיעור תחת בית השחי, ריח זיעה חריף והתחלת גדילה של השדים פניתי לייעוץ אנדו. בבדיקת גיל עצמות נמצא כי מתאים לגיל 8 ו 10 חודשים הבדיקות דם נראות בטוחח הנורמה אך מבינה מהרופאה כי רמות ה lh ו fsh גבוהות. הרופאה כאמור המליצה על התחלת טיפול לדיכוי תהליך התבגרות, אשמח לדעתך

גבול הנולמה לתחילת צמיחת שדיים ותחילת שעור מיני הוא 8. כך שהתופעות מעט מוקדמות וגיל העצמות מעט מואץ. לחא בדקתי את הילדה, לא ראיתי את גרף המשקל והגובה ולא ראיתי את הבדיקות. דווח על בדיקותבטווח הנורמה הוא דווח לא מקצועי, לא רציני ואף רופא מקצועי לא יסיק מסקנות מדווח לא מקצועי כזה. לא ידוע לי למשל אם נבדקו הורמונים הקשורים ליותרת הכיליה (סינאקטן טסט) לדעתי המידע לא מושלם וכנראה גם הבברור לא מושלם

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים