האם יש עיכוב בגדילה ?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

06/10/2015 | 13:14 | מאת: לאה

שלום רב, בני בן 13 ונמוך מהממוצע, גובהו 157 ס"מ, הוא נמוך מרוב חבריו. בשנה האחרונה הוא גבה רק בשישה סנטימטרים. בוצע צילום כף יד לפני חצי שנה ונמצא תואם לגיל. בבית השחי אין שיעור כלל. האם קצב הגדילה שלו תקין ? האב 1.75 ואני 1.65, משקל הילד 40 ק"ג, הוא אוכל מגוון אבל מבנה גופו רזה, מבצע פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע. אודה על תשובה וייעוץ

1) אוכל מגוון אך הוא רזה. מי שאוכל 5 גרם אורז ביום, כפית בשר ביום, כפית סוכר ביום כף סלט ביום אוכל מגוון מאד אך לא יגדל. משנות מאד הכמויות. על כן יש לרשום במדוייק את כל מה שהוא אוכל ושותה במשך 3 ימים ולפנות לדיאטנית לחישוב, האם הכמויות מספיקות. בנוסף חשוב לברר האם יש לו מחלת צליאק או סיבה אחרת המפריעה לספוג מזון. כלומר רופא המשפחה\ילדים צריך לברר מדוע הוא רזה 2) בנתונים שאת נותנת אין מספיק מידע. אנדוקרינולוג ילדים צריך לבדוק אותו כדי לברר האם התבגרותו מאוחרת או סיבה אחרת לגדילה איטית. לעיתים התבגרות מאוחרת יכולה לגרום לכך שהאצת הגדילה תגיע בגיל מאוחר יותר. בלי בדיקת אנדוקרינולוג, לא ניתן לתת תשובה מלאה.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים