גיל עצמות - שתי סטיות תקן

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

03/08/2015 | 23:43 | מאת: ליאת

שלום, לראשונה עשיתי לבני US כף יד בשל היותו נמוך ורזה מאוד ביחס לבני גילו. גילו הכרונולוגי הוא 5 שנים + 8 חודשים, ובתוצאות הבדיקה נרשם שגיל העצמות כפי שנצפה הוא 7. ויש שתי סטיות תקן. מה המשמעות של הדברים ? שיטוט ברשת מעלה שבשתי סטיות תקן יש לערוך בירור. האם לבקש הפנייה לאנדוקרינולוג ? תודה , ליאת.

שיטת גיל עצמות באולטרסאונד היא מחקרית ומניסיוני לא מהימנה השיטה המקובלת לגיל עצמות היא צילום רנטגן

06/08/2015 | 06:47 | מאת: ליאת

ראה בבקשה את פנייתי הראשית ושאלותיי והתיחס לזה כצילום רנטגן. מה המשמעות של סטיית התקן? תודה

1) אף אנדוקרינולוג ילדים אינו מקבל תשובת צילום כתובה אלא בודק את הצילום בעצמו כדי לוודא שאין טעות על כן חובה עלךייך לפנות לאנדוקרינולוג ילדים 2) אם גיל העצמות הרבה מעבר לגיל בודקים האם יש הורמונים המקדמים את גיל העצמות ויכולים לגרום בין היתר לקומה מאוד נמוכה על כן פני לאנדוקרינולוג ילדים לחבדיקת הצילום והילד.

07/08/2015 | 06:29 | מאת: ליאת

תודה

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים