מיקרופניס אצל ילד בן 8

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

15/06/2015 | 15:45 | מאת: רויטלי

ד"ר שלום, בני בן 8, תמיד חשדתי שיש לו פין קטן גם ביחס לבני גילו וגם בכלל אך לא יחסנו לזה חשיבות ובבדיקות כתינוק אצל רופא הילדים ובטיפת חלב לא עלה חשד לכלום. כיום בבדיקת רופא ילדים, חשד למיקרופניס, פין באורך 2-3 ס"מ. הוא בריא והתפתחותו תקינה, גובה מעט נמוך מהממוצע ( תמיד היה ) אחוזון 40. הבנתי שמירקופניס מטפלים באופן הורמונלי בינקות וכמה שיותר מוקדם יותר טוב. שאלתי האם אפשר לטפל בגיל 8? עם מי להמשיך להתייעץ אנדוקרינולוג או אורולוג ילדים? תודה. רויטלי.

בשלב ראשון יש צורך לדעת האם יש בעיה הורמונלית או בעיה אחרת הגורמת למיקרופניס-אורולוגים לא עוסקים בכך ואין להם הכלים להגיע לאבחנה הטיפול התרופתי, אם אין כל בעיה, הוא עד גיל שנתיים. במקרים אחרים תלוי בגורם פני לבדיקת אנדוקרינולוג ילדים באתר : www.gdila.co.il ,תמצאי חומר על כך יתכן ובאתר יהיו תקלות עד סוף החודש. אך בחודש הבא הוא יהיה תקין

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים