הנצת שד בילדה בת 4

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

26/01/2015 | 12:08 | מאת: מאיה

שלום רב! אלה תוצאות בדיקת הדם לאחר הנצת שד אצל ביתי בת הארבע. ESTRADIOL (E-2) 16.4 pg/mL PROGESTERONE <0.2 LH <0.07 FSH 2.78 IU/L PROLACTIN 8.10 ng/mL TSH 2.48 uIU/ml T4- FREE 12.98 pmol/L האם לדעתך יש צורך לבקש MRI מוח? יש לציין שטרם היינו בבדיקת רקמות רכות ושחלות נקבעו לנו תורים לחודש הבא. אני מודאגת כי הבנתי שאם מדובר אכן בהתבגרות מינית מוקדמת אז יש צורך בMRI על מנת לשלול חלילה גידול?? האם ערך FSH גבוה כמו שיצא בבדיקה מרמז על הוכחה להתבגרות מוקדמת? מה בודקים/עושים כדי להוריד את מפלס החרדה?? תודה על תשובתך.

ה FSH לא גבוה, FSH אינו קובע אם יש התבגרות בדיקת דם רגילה בבוקר אינה קובעת אם יש התבגרות את לא צריכה לבקש כלום כי את לא רופאה. את צריכה להיות אצל מומחה שיודע כל מה שצריך בלי ההדרכה שלך. ואם חס וחלילה הוא צריך עזרה שלך כדי להחליט על בדיקות, פני למומחה אחר. הסיכוי לגידול במוח הוא קטן ובדרך כלל אין, אבל הבדיקה חיונית להוריד את מפלס החרדה אפשר רק לאחר סיום הבדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים