זריקות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

19/09/2014 | 11:07 | מאת: זהבה שבת

ביתי ילידת 2007 בחודשיים האחרונים שמתי לב שיש לה צמיחת שערות בבית השחי פנינו לבדיקת אנדוקרינלוג לאחר ביצוע בדיקת דם מסתבר שרמת ההורמונים בגופה לא תואמת את גילה . הוצע לנו להשתתמש פעם בחודש בזריקות decapeptyl cr 3.75 רציתי לברר האם יש תופעות לוואי לזריקות אלו ? האם תוספת הורמונים לגוף עלולה לגרום למחלות אחרות ? האם יש דרך אחרת לעצור את התהליך בגיל זה בדרך אחרת לא על ידי התערבות של הורמונים אנחנו מאוד חוששים כי הטיפול יהיה כמה שנים האם עלול להיגרם נזק כלשהו בהתפתחות בעתיד ?

לא בדקתי את הבת שלך ולא ראיתי את הבדיקות שלך. על כן אינני יכול להתיחס למצבה 1) אם באמת החלה התבגרות בגיל 7, זה גיל מוקדם ונהוג לעכב את ההתבגרות עד גיל 10.5 2) דקאפפטיל מעלה תיאבון ואם לא שומרים על תזונה ועל פעילות גופנית יש נטיה להשמנה. 3) הטיפול מוכר מ 1972 ואין דווחים על בעיות אחרות. הטיפול מוריד את רמת ההורמונים של ההתבגרות לרמה כמו לפני ההתבגרות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים