התפתחות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

27/07/2014 | 14:12 | מאת: דנה

בתי בת 8. לאחר שהופיע ניצן שד נערכו לה בדיקות מקיפות והיא נמצאת במעקב גדילה. בפגישה האחרונה לאור תוצאות הטסט ההורמונלי הרופא הסביר שאכן יש לה התפתחות מואצת והמליץ על עיכוב ההתפתחות בטיפול תרופתי באמצעות זריקות. אנחנו מאוד מהססים וחוששים. ראיתי כי באחת מתשובותיך כתבת כך "האמונה שעיכוב המחזור תשפר את הגובה הסופי עברה מן העולם לפחות לפני 10 שנים". אם כך שאלתי היא, מנקודת המבט בפיזית והרפואית (ולא החברתית/סביבתית/נפשית) - מה הצורך או היתרון בעיכוב שכזה? תודה רבה מראש

ילדה עם התבגרות מוקדמת תראה מאד בוגרת תוך זמן קצר המגרעות שבת 9.5 תראה כמו בת 16 הן 1) הצקה מבני ובנות שכבתה 2) מבוגרים יתיחסו אליה כילדה "מוגבלת" היא נראית מבוגרת והיחס יהיה איך ילדה כזאת גדולה לא מבינה.... 3) בנים מכיתות גבוהות יחשבו שהיא בת גילם ויופעל עליה לחץ שהיא לא מבינה ולא מוכנה לו זו הסיבה העיקרית לעיכוב התבגרות

31/07/2014 | 08:49 | מאת: דנה

את זה אני מבינה. השאלה שלי היא מהאספקט הפיזי/רפואי/קליני ולא החברתי או הפסיכולוגי. הם להתבגרות מינית מוקדמת יש השפעות רפואיות ארוכות טווח, שליליות?

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים