בת שנה וחודשיים.

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/01/2012 | 20:32 | מאת: לימור

בתינולדה במשקל 3 ק"ג והתפתחה יפה עד גיל חצי שנה - אז שברה עקומת גדילה. כיום היא בת שנה וחודשיים שוקלת 7.5 ק"ג. בדיקות הדם תקינות וכן בדיקת הצליאק (על אף שהרופאה אמרה שהן לא אמינות מתחת לגיל שנתיים). התפתחותה הקוגנטיבית טובה. היא ילדה חיונית. נמצאת בטיפול פיזיותרפי בעקבות גמישות יתר והיפטוניה. אני בלחץ נוראי ממשקלה ומוטרדת מאד מעניין זה. היא נכנסה לגן בגיל 9 חודשים וחלתה מס' פעמים בוירוסים חולפים. לפני כן אכלה מנות יפות לאורך היום. קבעתי תור לתזונאי. האם עלי לעשות דבר נוסף? האם משקלה נוראי או שהיא עדיין יכולה להשלים את הפער? בגובה היא לא שברה עקומה ולדעת הרופאה זה מעודד. תודה לך.

פני לאנדוקרינולוג ילדים עם כל נתוני המשקל והגובה מהלידה ועד היום במביל לפניתך לדיאטנית

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים