ילדה נמוכה

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

16/01/2012 | 15:06 | מאת: סמדר

שלום, בתי בת 12.5, גובהה 1.54 ומשקלה 68 ק"ג. קיבלה מחזור בגיל 11 ולא גבהה כבר שנה. בגיל 11.5 בצילום כף יד, גיל העצמות יצא מתאים לבת 13 ו - 6 חודשים. ובצילום לפני כחודש, גיל העצמות יצא מתאים ל - 15 שנים. גובהי 1.72 וגובה אביה 1.76. שאלותיי: 1. מהם סיכוייה לגבוה ועד לאן? 2. האם גיל העצמות המתקדם, מצריך בדיקות/מעקב? תודה סמדר

1 היא הגיעה בערך ל99% מהגובה הסופי 2 השמנה גורמת לגיל עצמות מתקדם ופוגעת בפוטנציאל הגדילה 3 צריך לפנות לאנדוקרינולוג כדי לברר האם יש סיבה להשמנה שאינה קשורה לאכילת יתר ומיעוט פעילות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים