שבירת עקומות גדילה- פעוטה בת שנה ו-9 ח'

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

12/01/2012 | 22:03 | מאת: קרן

בבדיקה שגתית של גיל 18ח' התגלה כי ביתי שברה את עקומות הגובה מאחוזון 50 למתחת לאחוזון 10. גם כעת כשהיא בת 21ח' היא ממשיכה בקו זה. אנו נמצאים בברור אנדוקרינולגי, וכרגע הרופאה המליצה על מעקב וחזרה אליה כעבור 3 חודשים. במקביל אנחנו במעקב אצל אף אוזן גרון עקב שקד שלישי. ביתי אינה מסוגלת כלל לישון עם פה סגור - כי אז היא מפסיקה לנשום לחלוטין, מפעילה את כל שרירי הנשימה וכעבור כ-10 שניות נושמת נשימה אחת חזקה מהפה. בלילות אני הופכת אותה לפעמים על מנת שתמצא תנוחה נכונה לשינה בה תוכל לנשום מהפה , אז נשימתה סדירה. האם יתכן שעקב בעיה זו בנשימה בלילה היא שוברת גם את עקומות הגדילה? אני מוטרדת מאוד ומנסה למצוא מענה לשאלותי (שלא הצלחתי עדיין למצוא להן מענה בשיטוטי באינטרנט). מקווה לתשובה מהירה תודה קרן

בדרך כלל ילד הסובל מהפסקות נשימה בשינה בגלל חסימה בדרכי נשימה עליונות, זקוק לניתוח היכול לפתור בעיות רבות ובחלק בעיות אכילה וגדילה. פנו לאאג נוסף לחוות דעת

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים