עצירת גדילה בנערה בשל מחזור נשי ?

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

29/10/2011 | 12:21 | מאת: איריס מ/ש

שלום רב הבת שלי קיבלה היום מחזור לראשונה כחודש וחצי לפני יום הולדתה ה- 12 וגובה עכשיו הוא 1.53. גובהי 1.56 ואבא שלה 1.70 האים גדילתה תעצר לגמרי בשל המחזור או תצמח בין 5 ל- 8 סנטימטר ואז הגדילה תעצר סופית כפי שגורסים מומחים אחרים ??? אני מניחה כי היא אמורה להיות קרובה בגובה לאביה ( 1.70 ) שכן אחותה בת ה- 10.3 גובהה רק 1.34 היא נמצאת בנורמה לפי הבדיקה שנעשתה בבית הספר אך ברור שבגובה הסופי תהיה קרוב לגובהי. האים יש סיכוי שהבת שקיבלה מחזור תגיע לגובה הסופי שהוא קרוב כמה שאפשר ל- 1.70 ??? למרות המחזור ??? האים היא צריכה טיפול מיוחד וגם לבדוק את גיל העצמות. האים אותו דבר לגבי אחותה שהיא נמוכה מאוד לגילה למרות שהוא נמצא בטווח הנורמה ??? בתודה, איריס מ/ש.

בשלב זה שום טיפול לא ישפר את גדילתה עיכוב מחזור בשלב זה אין בו תועלת מציע לתת לילדה להנות מהחיים בלי להציק לה במיוחד, כיוון שאין כל התערבות יעילה, אין תועלת בבדיקות

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים