כמה שאלות

דיון מתוך פורום  אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים

18/10/2011 | 01:29 | מאת: אנונימי

1.לאחרונה יש לי כאבים בגב,אני בן 16 וחודש אבל הגיל עצמות שלי בדרך כלל מתעכב שנה-שנה וחצי. רק לאחרונה הייתי צריך להתגלח אין לי שיערות זקן וכרגע מתחיל טיפה שיעירות ביריכיים. האם אלה כאבי גדילה? אני 1.63-4 אמא שלי 1.48 אבא שלי 1.75. 2.שמעתי שיש זריקה שמאיצה את תהליך ההתבגרות ומסיימת את התהליך מוקדם יותר האם זה מזיק לגובה הסופי? או פוגע בצורה כלשהי?

1. לא כאבי גדילה. פנה לאורטופד 2. האצת התבגרות ניתנת למי שמאחר בהתבגרות. התבגרות לא נקבעת לפי שעור אלא לפי התפתחות גודל האשכים. רק אנדוקרינולוג יכול לקבוע זאת.

מנהל פורום אנדוקרינולוגיה והפרעות בגדילה בקרב ילדים